22:34 uur 18-10-2024

Biological Lattice Industries (BLI) verzekert zich van $ 1,8 miljoen pre-seed financiering onder leiding van Uni.Fund om biofabricage te democratiseren

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Biological Lattice Industries Corp. (BLI), een toonaangevende innovator op het gebied van biofabricage en onderzoek en ontwikkeling in biowetenschappen, heeft vandaag aangekondigd dat het met succes een pre-seed investeringsronde van $1,8 miljoen heeft afgesloten, geleid door de Griekse durfkapitaalonderneming Uni.Fund. Samen met deze financieringsaankondiging introduceert BLI zijn eerste alles-in-één oplossing voor biofabricage: BioLoom™, BLI’s geavanceerde multi-tool 3D bioprinter en Loominus Studio™, het uniforme softwareplatform ontworpen om biofabricageworkflows te revolutioneren.

BLI, een Amerikaanse startup met O&O-activiteiten in Griekenland, wil biofabricage radicaal vereenvoudigen voor de wereldwijde O&O-gemeenschap door intelligente, geautomatiseerde tools te leveren die het ontwerpen, fabriceren en testen van biomaterialen stroomlijnen. Biomaterialen zijn essentieel voor een breed scala aan biologische toepassingen. De toepassingen variëren van geavanceerde 3D-celkweeksystemen voor het nabootsen van de menselijke biologie tot de volgende generatie resorbeerbare medische hulpmiddelen en systemen voor het toedienen van medicijnen om weefseltrauma te herstellen.

“We vinden het geweldig om samen te werken met Uni.Fund om onze visie om biofabricage te democratiseren tot leven te brengen,” zei Filippos Tourlomousis, oprichter en CEO van BLI.“ Met deze financiering kunnen we de ontwikkeling van ons uniforme platform versnellen, zodat onderzoekers nauwkeuriger, reproduceerbaarder en efficiënter kunnen werken.

Loominus Studio: een verenigd platform voor biofabricage

De huidige biofabricage workflows vereisen vaak de coördinatie van meerdere protocollen, parameters en instrumenten, die geen van allen geïntegreerd zijn. Loominus Studio™, de software van BLI, integreert elk aspect van de biofabricageworkflow, van ontwerp tot fabricage. Met deze alles-in-één oplossing kunnen onderzoekers complexe workflows automatiseren, de reproduceerbaarheid verbeteren en de inspanning verminderen die nodig is om biofabricageprocessen te optimaliseren.

“Loominus Studio vertegenwoordigt een nieuwe standaard in biofabricage, waardoor laboratoria zich kunnen richten op innovatie in plaats van op de technische uitdagingen van integratie,” zei Filippos Tourlomousis. “Ons doel is om biofabricage zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te maken, zodat onderzoekers technische barrières kunnen doorbreken.”

BioLoom™: verder dan basis bioprinten

De kern van het groeiende gereedschapsecosysteem van BLI is BioLoom™, een veelzijdige extrusiegebaseerde 3D-bioprinter met meerdere gereedschappen waarmee hogeresolutie scaffolds en hulpmiddelen met meerdere materialen kunnen worden gemaakt. Met de functie Active Environmental Control garandeert BioLoom reproduceerbaarheid en ondersteunt het de naleving van Good Manufacturing Practice (GMP), waardoor het ideaal is voor laboratoria die zich richten op het versnellen van de commercialisering in de biowetenschappen.

“BioLoom biedt een ongeëvenaard niveau van veelzijdigheid en precisie,” voegt Tourlomousis eraan toe. “Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel academische als commerciële laboratoria en verlegt de grenzen van biofabricage verder dan de traditionele 3D-bioprinting mogelijkheden.

De rol van Uni.Fund bij het ondersteunen van diepgaande technologische innovatie

Uni.Fund, een durfkapitaalfirma die zich toelegt op het ondersteunen van ‘deep tech’ startups van wereldklasse in Europa, ziet BLI als een transformerende kracht op het gebied van biofabricage. “BLI is een game-changer in de biotechnologische ruimte, met een gedurfde visie om de manier waarop biofabricage wereldwijd wordt uitgevoerd te veranderen,” zei Katerina Pramatari, oprichter en partner bij Uni.Fund. “De geïntegreerde aanpak van biowetenschappen O&O, waarbij geavanceerde hardware en software, aangedreven door AI, worden gecombineerd, is precies het soort innovatie dat Uni.Fund wil ondersteunen.”

De toekomst van biofabricagelaboratoria vormgeven

Met zijn ambitieuze visie wil BLI Loominus uitroepen tot de industriestandaard voor biofabricagelaboratoria, met een voortdurend groeiend aanbod van tools en functies die complexe workflows vereenvoudigen. De investering zal BioLoom en Loominus Studio sneller naar de markt brengen, nu deze ook al zijn uitgerold naar toonaangevende academische laboratoria via het early adopter’s klantenprogramma van het bedrijf.

Over Biological Lattice Industries (BLI)

Biological Lattice Industries Corp. (BLI) is een startup met durfkapitaal, opgericht in 2021 met als doel biofabricage te democratiseren voor onderzoek en ontwikkeling in de biowetenschappen. BLI’s platform, Loominus Studio, en zijn ecosysteem van geïntegreerde hardware tools, waaronder de BioLoom bioprinter, hebben als doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop biomaterialen worden ontworpen, gefabriceerd en getest.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

info@biolattice.ai

Belegger

Filippos Tourlomousis

filippos@biolattice.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr