00:27 uur 18-10-2024

Helfie AI benoemt leiders in de gezondheidszorg Antonin de Fougerolles en Cheryl Buxton tot lid van de Raad van Bestuur

MELBOURNE, Australië–(BUSINESS WIRE)– Helfie AI, een wereldwijd mobiel gezondheidsplatform, heeft twee nieuwe leden benoemd in de Raad van Bestuur. De gerenommeerde internationale wetenschapper Antonin (Tony) de Fougerolles, PhD, zal de positie van niet-uitvoerend voorzitter bekleden en Cheryl Buxton, executive op het gebied van wereldwijde gezondheidszorg, wordt onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurslid.

Helfie AI is een baanbrekend mobiel platform aangestuurd door kunstmatige intelligentie waarmee iedereen met een smartphone, waar ook ter wereld, snel en nauwkeurig een aantal gezondheidsaandoeningen kan opsporen. Deze benoemingen luiden een cruciale fase in van Helfie AI’s missie om de wereldwijde toegang tot gezondheidszorg te revolutioneren en hieraan deel te nemen.

George Tomeski, medeoprichter en CEO van Helfie AI, zei: “De toevoeging aan het bestuur van zorgdeskundigen van het kaliber van Tony en Cheryl is een belangrijke fase in de ontwikkeling van het bedrijf. Helfie zal levensreddende gezondheidscontroles letterlijk in handen geven van miljarden mensen over de hele wereld. Nu we onze baanbrekende technologie op de markt brengen, zijn we enthousiast dat we Tony en Cheryl, met een schat aan ervaring in de gezondheidszorg en een ruime ervaring in startende ondernemingen, nu kunnen aantrekken.”

Dr. de Fougerolles is de oprichter van Moderna als Chief Scientific Officer. Onlangs bekleedde hij de functie van CEO bij Evox Therapeutics. Tijdens zijn 25-jarige carrière in de ontwikkeling van geneesmiddelen hielp hij bij het creëren van drie transformatieve geneesmiddelenplatforms waarbij meerdere medicijnen op het gebied van infectieziekten, cardiologie en zeldzame ziekten werden goedgekeurd. Ook hielp hij bij de ontwikkeling van verschillende start-ups tot ondernemingen met een omzet van meerdere miljarden dollars. Dr. de Fougerolles brengt uitgebreide expertise mee in het operationeel opschalen van bedrijven en zal Helfie AI adviseren over bedrijfsontwikkeling, fondsenwerving en het selecteren van gezondheidsaandoeningen waar de technologie van Helfie het meest een oplossing voor kan bieden.

Mevrouw Buxton was onlangs vicevoorzitter Farmaceutica en R&D bij Korn Ferry International, het wereldwijde organisatieadviesbureau. Ze heeft een uitgebreide kennis van de gezondheidszorg in een groot aantal sectoren en regio’s. Mevrouw Buxton heeft diepgaande wereldwijde ervaring in het bouwen van goed presterende teams voor veel van ‘s werelds beste bedrijven in de gezondheidszorg. Ze zal Helfie helpen om uit te groeien tot een multinationale organisatie en om contacten te leggen met leiders in de gezondheidszorg.

​Dr. de Fougerolles zei: “Helfie AI is het eerste bedrijf dat volgens mij de potentie heeft om een revolutie teweeg te brengen in de medische zorg door gezondheidschecks eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen – vergelijkbaar met wat Apple heeft gedaan voor muziek. Gezondheidsproblemen vroegtijdig in kaart te kunnen brengen en te controleren zal leiden tot betere resultaten voor patiënten. Ik ben verheugd dat ik mijn tijd en aandacht kan besteden om samen met het Helfie-team aan dit transformationele platform te werken.”

Mevrouw Buxton verklaarde: “Helfie AI houdt de belofte in om de ongelijke toegang tot gezondheidszorg voor mensen met verschillende sociaaleconomische achtergronden in verschillende regio’s wereldwijd te herstellen. Iedereen, van een alleenstaande moeder in een afgelegen gebied tot een drukbezette leidinggevende in een grote stad, kan toegang krijgen tot basiscontroles via de technologie van Helfie. Het potentieel om een echt rechtvaardige benadering van preventieve gezondheidszorg te bieden, is voor mij als lid van de raad van bestuur bijzonder aantrekkelijk.”

De geavanceerde AI-technologieën van Helfie AI analyseren foto’s, video’s, geluidsopnamen of gezichtsscans om te controleren op aanwijzingen voor mogelijke gezondheidsaandoeningen. Helfie AI genereert direct resultaten en biedt de gebruiker informatie en opties over wat hij verder moet doen. Belangrijk is dat de gebruiker eigenaar is van alle tijdens de checks verstrekte informatie en deze ook beheert.

Over Helfie AI

Helfie AI werd in 2021 opgericht in Melbourne, Australië en heeft zijn activiteiten inmiddels uitgebreid naar Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië, inclusief meerdere actieve B2B-partnerschappen met topbedrijven.

Helfie AI pakt twee van de meest fundamentele uitdagingen in de gezondheidszorg aan: het gebrek aan deelname aan preventieve gezondheidszorg en de onvoldoende benutting van gezondheidsgegevens. Elk facet van de gezondheidszorg, te beginnen met de kwaliteit en de levensduur van het menselijk leven, kan drastisch worden verbeterd als iedereen actief deelneemt aan preventieve gezondheidszorg en als gezondheidsgegevens actief worden gebruikt in het hele gezondheidszorgsysteem.

De eenvoudige toegang tot Helfie AI kan het bedrag van $ 7 biljoen dat jaarlijks wordt uitgegeven aan de behandeling van vermijdbare aandoeningen enorm verlagen.

Helfie AI voorziet gebruikers van duidelijke vervolgstappen, verbindt hen indien nodig met medische zorg, biedt interactie rond tal van gezondheidsaandoeningen, van hart- en vaatziekten tot huidgezondheid, en maakt het mogelijk om AI-bevindingen met eigen zorgverleners en artsen te delen.

Meer informatie over de controles die Helfie kan uitvoeren, is beschikbaar op www.helfie.ai.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Europese media
Chris Welsh, ICR Healthcare

Helfieeurope@icrinc.com

Media in de VS
Alexis Feinberg, ICR Healthcare

Alexis.feinberg@westwicke.com
203-939-2225

Check out our twitter: @NewsNovumpr