13:30 uur 21-02-2024

MMI haalt $ 110 miljoen op in Serie C-financiering

De grootste investering ooit in microchirurgie zal de missie van MMI om open chirurgie te transformeren met robottechnologie bevorderen

JACKSONVILLE, Fla.–(BUSINESS WIRE)– MMI (Medical Microinstruments, Inc.), een roboticabedrijf dat zich toelegt op het vergroten van de behandelingsopties en het verbeteren van de klinische resultaten voor patiënten met complexe aandoeningen, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 110 miljoen aan Serie C-financiering heeft opgehaald. De ronde, geleid door Fidelity Management & Research Company, markeert de grootste investering ooit in microchirurgie-innovatie.

De fondsen zullen de commercialisering van het Symani® Surgical System in snelgroeiende markten ondersteunen en voortdurende investeringen in onderzoeken die klinisch bewijs opleveren en de uitbreiding van indicaties mogelijk maken. Investeringen zullen ook de geavanceerde technologische capaciteiten versnellen en MMI in staat stellen zijn operationele capaciteiten wereldwijd op te schalen.

MMI en zijn bestaande investeerders, die allemaal hebben bijgedragen aan de Serie C-financiering, zien aanzienlijke kansen voor snelle groei. Het bedrijf voorspelt dat de markt voor in aanmerking komende microchirurgische robotprocedures tot 2028 zal groeien van 3 miljoen naar 22 miljoen per jaar, voornamelijk gedreven door technologische vooruitgang en uitbreiding van indicaties.

“Tegen de achtergrond van afnemende investeringen in medische robotica bouwt deze steun voort op ons vertrouwen in een nieuwe, minder invasieve oplossing voor open chirurgie, een belangrijke markt die kan profiteren van de kleinste polsmicro-instrumenten,” aldus Mark Toland, CEO van MMI. “Ons Symani Surgical System bevindt zich in een unieke positie om de toegang van patiënten tot zorg uit te breiden door het aantal chirurgen dat complexe, delicate procedures kan uitvoeren te vergroten. Met de steun van onze investeerders zullen we onze technologie blijven ontwikkelen via een groeiend aantal klinische bewijzen en uitgebreide ziekenhuispartnerschappen.”

Het Symani Surgical System is de eerste robottechnologie in zijn soort die op unieke wijze de schaal en complexiteit van microchirurgie en supermicrochirurgie aanpakt. Door chirurgen in staat te stellen de natuurlijke bewegingen van de menselijke hand op microschaal na te bootsen, kunnen de behandelingsopties worden uitgebreid voor patiënten die behoefte hebben aan open chirurgische procedures voor weke delen, zoals reconstructies met vrije flappen, lymfatische chirurgie en trauma-replantaties. Het is ontworpen om bij te dragen aan het herstellen van de levenskwaliteit voor meer patiënten, het vergroten van het aantal chirurgen dat de grenzen van complexe procedures voor delicate anatomie kan verleggen, en het in staat stellen van ziekenhuizen om hun programma’s voor open chirurgie uit te breiden.

MMI heeft tot nu toe ruim $ 200 miljoen aan financiering opgehaald. In 2022 sloot het een serie B-financieringsronde af om de groei te stimuleren. De financiering werd toegewezen om de indicaties uit te breiden en de lopende commercialiseringsinspanningen voor het Symani Surgical System in Europa, waar het in 2019 de CE-markering kreeg, te ondersteunen, de plannen voor commercialisering in de VS en Azië-Pacific te versnellen, en het klinisch onderzoek te bevorderen.

Voor meer informatie over MMI en het Symani Surgical System kunt u de website van MMI hier bezoeken: https://mmimicro.com.

Over MMI

MMI (Medical Microinstruments, Inc.) heeft als missie om robottechnologie vooruit te helpen die de grenzen van open chirurgie van weke delen verlegt en nieuwe mogelijkheden biedt voor chirurgen om de levenskwaliteit van meer patiënten met complexe aandoeningen te herstellen. Het bedrijf werd in 2015 opgericht in de buurt van Pisa, Italië, en het eigen Symani® Surgical System combineert ‘s werelds kleinste polsmicro-instrumenten met tremorreducerende en bewegingsschalingstechnologieën om tegemoet te komen aan aanzienlijke onvervulde behoeften van patiënten over de hele wereld. Dit eerste chirurgische robotplatform in zijn soort voor open chirurgie van weke delen op microniveau kan helpen bij het aanpakken van microvasculaire reparatie, lymfatische reparatie en reparatie van perifere zenuwen. Het Symani System is CE-gemarkeerd voor commercieel gebruik in Europa. In de Verenigde Staten is het systeem niet goedgekeurd of vrijgegeven voor commercieel gebruik. MMI wordt ondersteund door wereldwijde investeerders, waaronder Fidelity Management & Research Company, Andera Partners, BioStar, Deerfield Management, Fountain Healthcare Partners, Panakès Partners, RA Capital, Sambatech en Wellington Partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor Investor Relations:

Lisa Croke

Lisa.croke@mmimicro.com

Contactpersoon voor de media:

Dan Ventresca

Matter Health voor MMI

MMI@matternow.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr