08:00 uur 03-06-2024

Thermo Fisher Scientific opent nieuwe GMP-gecertificeerde ultrakoude faciliteit in de EU om de ontwikkeling van geavanceerde therapieën te versnellen

De nieuwe faciliteit in Bleiswijk, Nederland, biedt een uitgebreide reeks koude- en ultrakoude diensten voor wereldwijde innovatie op het gebied van klinisch onderzoek en opslagoplossingen voor biorepositories.

BLEISWIJK, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Thermo Fisher Scientific Inc., wereldleider op het gebied van het faciliteren van de wetenschap, heeft een nieuwe klinische en commerciële ultrakoude faciliteit in de EU geopend. Hiermee breidt het zijn netwerk voor klinisch onderzoek in Europa uit om de ontwikkeling van geavanceerde therapieën te helpen versnellen. De nieuwe cGMP-faciliteit (current good manufacturing practice) in Bleiswijk, Nederland, biedt farmaceutische en biofarmaceutische klanten op maat gemaakte, end-to-end ondersteuning in de gehele klinische toeleveringsketen voor hoogwaardige therapieën, waaronder cel- en gentherapieën, biologische geneesmiddelen, antilichamen en vaccins.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240602953290/nl/

Thermo Fisher Scientific announces the opening of a new site in the Netherlands specializing in ambient to cryogenic storage, clinical and commercial packaging, labeling, and distribution, and clinical QP release services (Photo: Business Wire)

Thermo Fisher Scientific announces the opening of a new site in the Netherlands specializing in ambient to cryogenic storage, clinical and commercial packaging, labeling, and distribution, and clinical QP release services (Photo: Business Wire)

Om aan de toenemende vraag naar klinische studies op het gebied van cel- en gentherapie in Europa te voldoen, bouwt deze ultramoderne faciliteit voort op het marktleiderschap en de wereldwijde CDMO-capaciteiten van het bedrijf op het gebied van bioservices en gespecialiseerde logistieke diensten. Waaronder oplossingen voor biorepositories en de opslag van kritisch materiaal. De faciliteit stelt klanten in staat om te voldoen aan de vereisten voor klinische studies, ongeacht de schaal of fase. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van hoogopgeleide en getalenteerde lokale arbeidskrachten en samen te werken met nieuwe en opkomende biotech- en gevestigde farmaceutische bedrijven.

“De opening van deze geavanceerde faciliteit ter ondersteuning van de ontwikkeling van cel- en gentherapieën en andere biologische geneesmiddelen, in combinatie met onze bewezen staat van dienst op het gebied van het beheer van waardevolle materialen, plaatst ons in een ongeëvenaarde positie om onze wereldwijde klanten te helpen bij de ontwikkeling van innovatieve therapieën”, aldus Molly Flick, vice president en general manager, bioservices & specialty logistics, Thermo Fisher Scientific.

De locatie, 30 minuten van Amsterdam, biedt klinische en commerciële verpakkingsdiensten voor cel- en gentherapieproducten van ontwikkeling tot commercialisatie, evenals end-to-end biorepository opslagoplossingen en bijbehorende supply chain diensten. De mogelijkheden omvatten 5.000 vierkante meter aan ambiente tot cryogene opslag, hulpstoffen en cold chain verpakking, labeling, distributie en klinische QP vrijgaveservices.

Ter ondersteuning van Thermo Fisher’s streven naar duurzaamheid en het wereldwijde doel om in 2050 netto-nul-uitstoot te bereiken, gebruikt de vestiging in Bleiswijk 15% zonne-energie en werkt volledig gasloos, voorziet in duurzame verwarming en koeling met milieuvriendelijke elektrische warmtepompen en maakt gebruik van ultramoderne warmteterugwinningstechnologie.

Thermo Fisher is toegewijd aan het leveren van end-to-end oplossingen om inclusief, impactvol klinisch onderzoek te bevorderen. Naast de nieuwe fabriek in de EU heeft Thermo Fisher onlangs ook de productiecapaciteit voor biologische geneesmiddelen in St. Louis uitgebreid, een nieuwe fabriek voor celtherapie geopend in San Francisco en een innovatielab geopend in Pennsylvania.

Ga voor meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf naar thermofisher.com/patheon.

Over Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific Inc. is wereldleider op het gebied van wetenschap, met een jaaromzet van meer dan $40 miljard. Het is onze missie om onze klanten in staat te stellen de wereld gezonder, schoner en veiliger te maken. Of onze klanten nu het onderzoek in de biowetenschappen versnellen, complexe analytische uitdagingen oplossen, de productiviteit in hun laboratoria verhogen, de gezondheid van patiënten verbeteren door middel van diagnostiek of de ontwikkeling en productie van levensveranderende therapieën, wij zijn er om hen te ondersteunen. Ons wereldwijde team levert een ongeëvenaarde combinatie van innovatieve technologieën, inkoopgemak en farmaceutische diensten via onze toonaangevende merken, waaronder Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific, Unity Lab Services, Patheon en PPD. Ga voor meer informatie naar www.thermofisher.com.

Contacts

Contactgegevens voor de media:
Abbie Martin
Telefoon: (774) 847-4508
Email: abbie.martin@thermofisher.com

Emily Landers
Telefoon: (617) 275-6527
Email: elanders@greenoughagency.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr