22:30 uur 11-06-2024

InTandem Capital Partners sluit een Fund III af op $715 miljoen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– InTandem Capital Partners, LLC (“InTandem” of “het bedrijf”), een private equity bedrijf van de middensegmenten dat zich uitsluitend op services in de gezondheidszorg toespitst, maakte vandaag de finale sluiting bekend van InTandem Capital Partners Fund III, LP (“Fund III” of “het fonds”), met in totaal $715 miljoen aan investeringsverplichtingen. Fund III werd afgesloten boven het oorspronkelijke doelbedrag van $650 miljoen.

Consistent met de voorgaande fondsen, zal Fund III de goed uitgewerkte strategie van het bedrijf verderzetten, namelijk om beheersinvesteringen te doen in Noord-Amerikaanse betalende instanties, providers en bedrijven die farmaceutische services aanbieden aan de hand van een operationeel intensief, praktisch uitvoerbaar waardecreatiemodel. InTandem werkt nauw samen met oprichters, ondernemers en beheersteams om transformationele groei te versnellen.

Fund III verzekerde verbintenissen van een wereldwijd gediversifieerde groep bestaande en nieuwe investeerders, waaronder toonaangevende schenkingen, stichtingen, family offices, gezondheidszorg- en pensioensystemen en financiële instellingen. Het fonds is al actief aan het investeren en heeft recent haar derde platformdeal voltooid in Adams Clinical, een beheersorganisatie voor klinisch onderzoek op verschillende sites die zich toelegt op ambulante proeven in laat stadium van het centrale zenuwstelsel.

“We zijn opgetogen en dankbaar voor het succes van de fondsenwerving voor Fund III,” aldus Elliot Cooperstone, managing partner van InTandem. “We zien de sterke steun als een getuigenis van de diepgang en ervaring van ons team en van de reputatie van het hele bedrijf, die tot stand kwam tijdens de voorbije twee decennia van samenwerking met ondernemers actief op gebied van gezondheidszorgservices. Mijn collega’s en ik verbinden ons ertoe om met grote vastberadenheid te werken om aantrekkelijke opbrengst te leveren en het vertrouwen van onze beperkte schare partners te belonen.”

“Onze jarenlange focus op de Healthcare Quintuple Aim – het simultaan nastreven van betere patiëntenervaring, hoogwaardige providerervaring, betere klinische resultaten, interessanter vermogen in de gezondheidszorg en lagere kosten voor de zorgvoorziening – blijft bij institutionele investeerders weergalmen,” voegt Brad Coppens, senior partner van InTandem, hieraan toe. “We geloven dat het succes van investeren intrinsiek gekoppeld is met afstemming op en bevordering van de Healthcare Quintuple Aim.”

“We danken onze trouwe investeerders sinds jaar en dag voor de verdergezette samenwerking en verwelkomen onze nieuwe investeerders die zich bij ons voegen in Fund III,” verklaart Lauren Mangino, voorzitter en hoofd investeerdersrelaties en kapitaalvorming van InTandem. “We waarderen het vertrouwen dat onze beperkte kring van partners in ons heeft gesteld. Dat is een krachtige ruggensteun voor de investeringsstrategie van InTandem.”

Kirkland en Ellis LLP traden op als juridisch adviseur voor Fund III en Raymond James trad op als placement agent.

Over InTandem Capital Partners

InTandem Capital Partners is een private equity bedrijf dat investeert in een selectie bedrijven actief in services voor de gezondheidszorg en hen helpt om hun groei te versnellen. InTandem richt haar aandacht op het investeren in bedrijven die zich afstemmen op de Healthcare Quintuple Aim – het simultaan nastreven van betere patiëntenervaring, hoogwaardige providerervaring, betere klinische resultaten, interessanter vermogen in de gezondheidszorg en lagere kosten voor de zorgvoorziening. Het bedrijf bestaat uit voormalige bedrijfsexecutives en ervaren investeerders, en is gekwalificeerd om strategische expertise, overname- en uitbatingsexpertise te verstrekken om bedrijven te helpen hun waarde te doen toenemen en hun bijdrage voor een beter gezondheidszorgsysteem te vergroten. InTandem biedt steun aan het beheer van haar portfoliobedrijven en benut haar netwerk van sectorexecutives om haar capaciteiten uit te breiden. Voor meer informatir gaat u naar: www.intandemcapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Janice Rahm

612.384.6979

jrahm@intandemcapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr