13:33 uur 13-06-2024

AdaCore ondersteunt het Safety-Critical Rust Consortium

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– AdaCore https://www.adacore.com/ is enthousiast om deel uit te maken van het Safety-Critical Rust Consortium, samen met The Rust Foundation, Arm, Ferrous Systems, OxidOS, Synopsys, HighTec EDV-Systeme GmbH, TrustInSoft, Veecle en Woven by Toyota. De groep wil op de eerste plaats een doordacht gebruik van de programmeertaal Rust in veiligheidskritische software ondersteunen. Het falen van systemen kan een grote impact hebben op mensenlevens of ernstige schade toebrengen aan het milieu of eigendommen.

Het lidmaatschap van het Safety-Critical Rust Consortium staat open voor aangesloten organisaties van de Rust Foundation en andere genodigden, zoals industriële, academische en juridische experts.

De startactiviteiten van het consortium omvatten het opstellen van een publiek handvest en doelstellingen. De notulen van de vergaderingen worden voortdurend gepubliceerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andrea Bristol

bristol@adacore.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr