20:17 uur 19-06-2024

GE Aerospace kondigt vrijwillige schrapping van de beursnotering aan van de gewone aandelen van GE op Euronext Paris, de London Stock Exchange en de SIX Swiss Exchange

EVENDALE, Ohio–(BUSINESS WIRE)– GE AEROSPACE (GENERAL ELECTRIC COMPANY; NYSE: GE) kondigde vandaag aan dat het bedrijf, als deel van een vereenvoudigingsproject na de lancering van GE Aerospace als onafhankelijk overheidsbedrijf, diverse aanvragen heeft ingediend voor de schrapping van de beursnotering van de gewone aandelen van GE (ISIN-code US3696043013) op Euronext Paris, de London Stock Exchange en de SIX Swiss Exchange (de “schrapping”). Deze actie komt er na een volledige review van het handelsvolume, de kosten en de administratieve vereisten met betrekking tot deze beursnoteringen. Na de schrapping zullen aandelen van GE Aerospace verder worden verhandeld op de New York Stock Exchange (“NYSE”), de primaire beursnotering van GE Aerospace.

De volgende verplichte informatie wordt verstrekt in verband met de schrapping op Euronext Paris. De schrapping werd goedgekeurd door de Listing Board of Euronext Paris S.A.

Informatie met betrekking tot de schrapping van de beursnotering voor Euronext Paris

Een sales facility-procedure (de “Sales Facility”) zal doorgaan van 21 juni 2024 tot 19 juli 2024 (de “Sales Facility-periode”) zodat aandeelhouders op de NYSE hun aandelen in GE Aerospace kunnen verkopen, die op Euronext Paris beursgenoteerd zijn en gehouden worden in het Euroclear France clearingsysteem (de “Euronext-aandelen in GE Aerospace”). GE Aerospace heeft Uptevia aangesteld om op te treden als centraliserende agent onder de Sales Facility (de “Centraliserende agent”).

Tijdens de Sales Facility-periode hebben aandeelhouders in het bezit van Euronext-aandelen in GE Aerospace de volgende opties:

  • op vrijwillige basis alle of een deel van hun Euronext-aandelen in GE Aerospace verkopen op de NYSE door deel te nemen aan de Sales Facility (hierna meer in detail beschreven); of
  • alle of een deel van hun Euronext-aandelen in GE Aerospace behouden, die verder op Euronext Paris zullen worden verhandeld tijdens de volledige Sales Facility-periode tot en met de handelsdag vóór de datum van de schrapping van de beursnotering.

De Euronext-aandelen van GE Aerospace worden van Euronext Paris geschrapt op 25 juli 2024 (de “schrappingsdatum”).

Aandeelhouders die niet deelnemen

Aandeelhouders die hun Euronext-aandelen in GE Aerospace niet onder de Sales Facility of rechtstreeks op Euronext Paris wensen te verkopen, of op andere wijze geen actie hebben ondernomen tegen de schrappingsdatum, zullen hun Euronext-aandelen in GE Aerospace op de NYSE kunnen verhandelen, onderworpen aan de voorwaarden die door hun financiële tussenpersonen worden toegepast.

Deelnemende aandeelhouders

Aandeelhouders die hun Euronext-aandelen in GE Aerospace op de NYSE onder de Sales Facility wensen te verkopen, moeten hun financiële tussenpersonen vragen om hun Euronext-aandelen in GE Aerospace tijdens de Sales Facility-periode aan de centraliserende agent te leveren, overeenkomstig de procedure die hierna wordt beschreven.

De Euronext-aandelen in GE Aerospace die aan de centraliserende agent tijdens de Sales Facility-periode worden geleverd, worden vanaf 26 juli 2024 door een makelaar op de NYSE verkocht, aan de marktprijzen die op het moment van de verkoop van kracht zijn. De centraliserende agent zal de gemiddelde verkoopprijs van de Euronext-aandelen in GE Aerospace berekenen en zal instaan voor de overdracht van de verkoopopbrengsten (die door Uptevia van Amerikaanse dollar naar euro wordt omgezet) aan de GE Aerospace-aandeelhouders die aan de Sales Facility deelnemen wanneer de fondsen voor de verkoop van alle Euronext-aandelen in GE Aerospace aangeboden onder de Sales Facility eenmaal zijn ontvangen.

GE Aerospace zal de makelaarscommissies op de NYSE betalen voor de verkoop van Euronext-aandelen van GE Aerospace die werden aangeboden overeenkomstig de Sales Facility, de vergoeding voor de centraliserende agent en alle eventuele commisies voor vreemde valuta die van toepassing zijn en die in verband met de Sales Facility werden opgelegd.

De Sales Facility-procedure staat ook beschreven in een Euronext-nota die op 19 juni 2024 wordt gepubliceerd.

GE Aerospace of de centraliserende agent kunnen geen garanties geven wat de prijs betreft waarvoor de Euronext-aandelen in GE Aerospace aangeboden overeenkomstig de Sales Facility zullen worden verkocht. De Sales Facility biedt houders van Euronext-aandelen in GE Aerospace enkel een mogelijkheid. Houders (en in het bijzonder individuele investeerders) van Euronext-aandelen in GE Aerospace kunnen beslissen om niet aan de Sales Facility deel te nemen of kunnen beslissen om geen actie te ondernemen. In dit geval kan geen garantie worden gegeven inzake de voorwaarden, met inbegrip van de kosten, die door hun financiële tussenpersonen na de schrapping van de beursnotering kunnen worden toegepast. Individuele investeerders worden aangemoedigd om hun eigen beleggingsadviseurs te raadplegen voordat zij beslissen om al of niet aan dit proces deel te nemen.

Het beoogde tijdsschema van de Sales Facility en de schrapping kan als volgt worden samengevat (hierbij wordt erop gewezen dat GE Aerospace zich het recht voorbehoudt om deze kalender aan te passen):

Gebeurtenis

Datum

Sales Facility

Begin van de Sales Facility

21 juni 2024

Einde van de Sales Facility

19 juli 2024

Einde van de centralisering door Uptevia

23 juli 2024

Verkoop op de NYSE van de Euronext-aandelen in GE Aerospace aangeboden in de Sales Facility

Vanaf 26 juli 2024

Uitbetaling van de opbrengsten van de Sales Facility aan de relevante financiële tussenpersoon

Zo snel mogelijk na ontvangst van de opbrengsten van de Sales Facility

Schrapping

Laatste dag van verhandeling van Euronext-aandelen in GE Aerospace op Euronext Paris

24 juli 2024

Schrapping van Euronext-aandelen in GE Aerospace op Euronext Paris

25 juli 2024

GE Aerospace-aandeelhouders die aan de Sales Facility deelnemen, worden eraan herinnderd dat zij het volgende bevestigen en accepteren: (i) het risico inherent aan de verandering in de marktprijs van de aandelen en/of wisselkoersen die van toepassing zijn tussen de datum waarop hun aandelen worden aangeleverd aan Uptevia voor deelname aan de Sales Facility en de ontvangst van de toepasselijke gemiddelde verkoopopbrengsten, en (ii) dat zij vanaf het moment dat de Euronext-aandelen in GE Aerospace aan Uptevia zijn overgemaakt, niet langer recht hebben op eventueel volgende dividenden verklaard door GE Aerospace. Zij worden er ook aan herinnerd dat opdrachten om Euronext-aandelen in GE Aerospace in te dienen bij de Sales Facility onherroepelijk zijn, net als de daaropvolgende verkoop van deze Euronext-aandelen in GE Aerospace ingediend op de NYSE.

Aandeelhouders kunnen om aanvullende informatie vragen bij hun bewaarnemer en gebruikelijke financiële tussenpersoon, die de details van de schrapping van de beursnotering heeft ontvangen.

Over GE AEROSPACE

GE Aerospace is een wereldleider op gebied van voortstuwing, services en systemen voor de luchtvaart, met een bestaande vloot van om en bij 44.000 commerciële en 26.000 militaire vliegtuigmotoren. Met een internationaal team van 52.000 werknemers die al meer dan een eeuw aan innovatie en learning timmeren, zet GE Aerospace zich in om de toekomst van vliegen uit te vinden, om mensen in de lucht en veilig weer thuis te brengen. Ontdek meer over hoe GE Aerospace en haar partners het vliegen definiëren voor vandaag, morgen en de toekomst op www.geaerospace.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders GE Aerospace:
Blaire Shoor, 617.443.3400

blaire.shoor@ge.com

Media GE Aerospace:
Nicole Sizemore, 203.945.9783

nicole.sizemore@ge.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr