21:04 uur 21-06-2024

Het Noorse natuurwonder Trolltunga schittert als internationale wedding hotspot

HARDANGERFJORD, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Trolltunga, de meest spectaculaire rotsformatie van Noorwegen, is een droombestemming voor een huwelijk geworden. Dit jaar heeft een recordaantal koppels hun huwelijksgeloften afgelegd op de langste dag van het jaar, met ceremonies die tot middernacht duurden op de Instagram hotspot.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240621146172/nl/

We came across a post on social media, and it feels surreal to finally be standing here on Trolltunga. We have been looking forward to this for a long time. It is incredible", explains Daniele Arcuri & Lavinia Paretti. (Photo: Business Wire)

We came across a post on social media, and it feels surreal to finally be standing here on Trolltunga. We have been looking forward to this for a long time. It is incredible”, explains Daniele Arcuri & Lavinia Paretti. (Photo: Business Wire)

Voor de eeste keer duurden de huwelijksceremonies op Trolltunga tot middernacht, zodat een recordaantal koppels aan de beurt konden komen. Door deze ceremonies op de langste dag van het jaar te vieren, de dag met het meeste daglicht, kon voor een uniek, onvergetelijk huwelijksdecor worden gezorgd.

“Voor ons huwelijk wilden we iets bijzonders, en nu staan we op de mooiste plek in de natuur die we ooit hebben gezien. We zijn zo goed als sprakeloos. Dit was echt een fantastische ervaring”, zeggen Daniele Arcuri & Lavinia Paretti uit Italië.

Een internationale droom

Burgemeester Roald Aga Haug verbond twintig koppels in het huwelijk uit 11 landen, waaronder Noorwegen, Schotland, Duitsland, Roemenië, Italië, Polen, Costa Rica, Letland, Litouwen, Zweden en Denemarken. Heel wat koppels beschreven het als een “droom om in de Noorse natuur te huwen” en voelen zich “bevoorrecht dat ze dit mochten doen.”

“We vonden het zalig. Dit was precies wat we wilden en waarvoor wij naar Noorwegen en Trolltunga zijn gekomen”, zeggen Federica Migliori en Luka Landucci, die eveneens helemaal van Italië naar hier zijn gekomen.

Een groeiende trend in een sprookjesachtig landschap

De interesse voor een huwelijk in de natuur in Noorwegen is de voorbije jaren enorm toegenomen. Toen de mogelijkheid voor het eerst werd aangeboden, traden drie koppels in het huwelijk op Trolltunga. Dit aantal is nu toegenomen tot 20 koppels, om verschillende redenen. De recordtemperaturen in Europa hebben massale belangstelling voor de Noorse fjorden gewekt. Er waren nog nooit zoveel toeristen in de streek van de Hardangerfjord, net buiten Bergen.

De huwelijksdag begon met een trektocht van 10 kilometer naar Trolltunga. De uitrusting en de huwelijkskleren werden met een helikopter ter plaatse gebracht, en er werden meerdere tenten ingericht zodat de koppels zich konden omkleden voor de ceremonie. Muzikanten uit de streek speelden meeslepende muziek om tijdens de ceremonie voor een passende sfeer te zorgen.

Een regio die opnieuw opleeft

Hoewel huwelijken geen inkomen van enig belang met zich meebrengen, heeft de toegenomen belangstelling in een vakantie in Noorwegen en de Hardanger geleid tot regionale investeringen van miljoenen dollars. De streek is tot bloei gekomen, en elk jaar zijn er nieuwe activiteiten en attracties. Hardanger, met inbegrip van Trolltunga, is een van de populairste bestemmingen van Noorwegen geworden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andreas Skogseth, CEO

+47 926 64 894

andreas@hardangerfjord.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr