15:58 uur 26-06-2024

Ierland maakt breiwerk op maat voor Taylor Swift als haar Ierse afkomst bekend wordt gemaakt in aanloop naar de Dublin’s Eras Tour Dates

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Fans van Taylor Swift zijn in afwachting van haar komende Ierse concerten van 28-30 juni in Dublin, benieuwd of ze al terug op Ierse bodem is. Taylors liefde voor vakanties in Ierland en haar passie voor de bescheiden Ierse trui zijn allebei goed gedocumenteerd, ze creëerde een wereldwijde focus op de traditionele Ierse Aran-trui door er een te dragen om haar album “Evermore” te promoten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240625717939/nl/

Ballymastocker Bay, Portsalon, County Donegal (Photo: Business Wire)

Ballymastocker Bay, Portsalon, County Donegal (Photo: Business Wire)

Om dit en haar liefde voor vakanties op de Emerald Isle te vieren, heeft Ireland in samenwerking met de jonge Ierse ontwerpster Gabrielle Malone een op maat gemaakt vest voor Taylor gemaakt. Het vertegenwoordigt op prachtige wijze een aantal van de locaties in Ierland die Taylor al bezocht heeft.

In de aanloop naar Taylors uitverkochte optreden in het Aviva Stadium in Dublin, hebben EPIC The Irish Emigration Museum en hun genealogische partners, The Irish Family History Centre, details blootgelegd over de voorouderlijke banden van de ster met het eiland Ierland en het onderzoek online gedeeld, getiteld ‘The Love Story Before Love Story. Het onderzoek onthult dat de popsuperster afstamt van Susan Davis en Francis Gwynn, een stel dat elkaar ontmoette toen ze de Atlantische Oceaan overstaken aan boord van een schip dat in 1836 vanuit Derry-Londonderry vertrok. In Dublin kunnen bezoekers van het EPIC The Irish Emigration Museum, de Taylor Swift’s reis door muziek, liefde en geschiedenis meemaken guided themed tours running daily

Door de jaren heen is Taylor een regelmatige bezoeker van het eiland Ierland geweest, met subtiele knipogen naar plaatsen die ze heeft bezocht in haar teksten. Dit inspireerde de creatie van dit speciale jasje. Het patroon is vrijgegeven op Ireland.com voor iedereen die zijn eigen versie wil proberen te maken en het gaat vergezeld van top Swiftie dingen om te doen in Dublin.

Hier zijn de Taylor Swift-locaties die de inspiratie vormden voor het vest en waar fans zich kunnen onderdompelen in de magie van Ierland – net als Taylor deed.

‘Stay Stay Stay’ in de Wild Atlantic Way

Taylor Swift heeft genoten van vele verblijven langs de Wild Atlantic Way. In 2021 werd ze gefotografeerd terwijl ze genoot van het zand onder haar voeten in Ballymastocker Bay in Portsalon in county Donegal, en het is bekend dat ze in 2018 kerstmis doorbracht in het historische en prachtige stadje Glin in county Limerick, waar ze zelfs een Glin GAA Lotto ticket kocht in een plaatselijke pub.

De Wild Atlantic Way is vertegenwoordigd in het vest met een honingraatsteek, een traditionele Aran steek – vergelijkbaar met de Aran trui die ze droeg om “Evermore” te promoten – geïnspireerd door imkers in Donegal, en het prachtige West Limerick waar de Shannon de Atlantische Oceaan ontmoet wordt vertegenwoordigd door de golfsteek.

Ontsnap naar Het Verborgen Hart van Ierland voor een door “Folklore” geïnspireerde vakantie

In 2021 ging het gerucht dat Ms. Swift zich in Cavan had genesteld. Net als Taylor kun je ook genieten van de rust en stilte van county Cavan. CABÜ cabins in Killykeen Forest, gelegen aan de glinsterende oevers van Lough Oughter, bieden boswandelingen, fietstochten en baden in het bos – de perfecte adempauze voor geest, lichaam en ziel. Bezoek ook Cavan Burren Park, waar wandelpaden je langs gletsjerkeien en spectaculaire dolmens voeren.

Het Verborgen Hart van Ierland wordt vertegenwoordigd door een zaadsteek die doet denken aan de rijke landelijke landschappen van deze regio, omgeven door rustige paden, routes en waterwegen om te peddelen, wandelen of fietsen.

Creëer je eigen “Liefdesverhaal” in het Eeuwenoude Oosten van Ierland

Taylor heeft ook veel locaties in county Wicklow bezocht tijdens een romantische vakantie. Haar bewondering voor de Garden County komt duidelijk naar voren in haar lied “Sweet Nothings”, waarin ze herinneringen ophaalt:

“I spy with my little tired eye / Tiny as a firefly, a pebble / That we picked up last July / Down deep inside your pocket / We almost forgot it / Does it ever miss Wicklow sometimes?”.

Het Eeuwenoude Oosten van Ierland wordt gesymboliseerd door een bakstenen steek, symbolisch voor de historische stenen gebouwen die in deze regio liggen, tegen een achtergrond van weelderige groene landschappen.

De dichtersafdeling van Dublin

Taylor Swift keerde vervolgens discreet terug uit County Wicklow en hield zich op de achtergrond terwijl ze verbleef in een charmant oud koetshuis in Dublin, vlakbij de levendige wijk Ranelagh.

Voor beginnende songwriters of muzikanten is de opnamestudio Windmill Lane zeker een bezoekje waard. Je leert er meer over de rijke Ierse muziekgeschiedenis en je kunt er je eigen originele song opnemen! Of bezoek MoLI – het Museum of Literature Ireland dat net een nieuwe collectie heeft gelanceerd, gewijd aan het unieke literaire erfgoed van Dublin, voor wat poëtische inspiratie.

Dublin wordt in het vest gesymboliseerd door de Hurdle steek, die de kasseien van de stad oproept.

Het handgebreide vest is ook versierd met verborgen ‘Easter Eggs’: Taylors geboortejaar en albumtitel ‘1989‘ zijn subtiel in de kraag gestikt, haar geluksgetal ‘13‘ siert een mouwboord en haar initialen ‘T.S.’ verfraaien de andere. Het is echt een vest ‘tailored’ voor Taylor!

Taylor is ook geen onbekende in Noord-Ierland. Het onderzoek van het EPIC Irish Immigration Museum heeft haar sterke band met de stad Derry-Londonderry in de jaren 1800 aan het licht gebracht en veel recenter, in 2021, verbleef de ster in Belfast en werd ze gespot in plaatselijke gelegenheden zoals restaurant Shu en de unieke cocktailbar The Tipsy Bird. Ze hoort er helemaal bij in de stad, die in datzelfde jaar officieel werd erkend als UNESCO City of Music, wat de lange geschiedenis van Belfast weerspiegelt, waar enkele van de meest brilliante sterren uit de muziekindustrie vandaan komen. De productie voor de heruitgave van haar vierde studioalbum “Red (Taylor’s Version)” vond ook in deze periode plaats, waarbij de thuisstudio “Kitty Committee Studio” (Belfast, UK) in de credits van het album wordt genoemd als de locatie waar de zangtracks voor megahits als het diep emotionele “All Too Well (Ten Minute Version) (Taylor’s Version) (From the Vault)” en “The Last Time” met de Noord-Ierse Gary Lightbody werden opgenomen.

Contacts

Voor meer media-informatie kunt u contact opnemen met

Sarah Dee, Tourism Ireland +353 87 6851897

sdee@tourismireland.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr