02:31 uur 27-06-2024

ClickHouse Cloud is nu algemeen beschikbaar op Microsoft Azure

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– ClickHouse Inc, een leider in realtime-analyses, kondigt de uitbreiding van ClickHouse Cloud naar Microsoft Azure aan, waardoor gebruikers nog meer opties krijgen voor het implementeren en beheren van hun analysewerklasten. Met deze uitbreiding is ClickHouse Cloud nu beschikbaar bij drie grote cloudserviceproviders.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240625966140/nl/

ClickHouse Cloud is now generally available on Microsoft Azure (Graphic: Business Wire)

ClickHouse Cloud is now generally available on Microsoft Azure (Graphic: Business Wire)

Omdat organisaties steeds vaker realtime-analysedatabases gebruiken in hun interactieve, datagestuurde klantgerichte applicaties, evenals in hun interne datawarehousing- en data science-workflows, biedt de beschikbaarheid van ClickHouse Cloud op Azure klanten meer flexibiliteit en keuze. Beschikbaarheid van ClickHouse Cloud in Azure Marketplace stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van bestaande Azure-investeringen en te profiteren van integraties met Azure-specifieke services, waaronder Microsoft Power BI en Azure Event Hubs.

“Bedrijven van elke omvang vertrouwen op ClickHouse om waardevolle inzichten uit hun gegevens te halen, in een breed scala aan toepassingsscenario’s,” aldus Aaron Katz, medeoprichter en CEO van ClickHouse, Inc. “Deze aankondiging geeft nogmaals onze visie aan om onze gebruikers te voorzien van het beste realtime-datawarehouse, ongeacht welke cloudprovider ze gebruiken.”

“Nu ClickHouse Cloud algemeen beschikbaar is op Microsoft Azure, kunnen zowel ondernemingen als digitale bedrijven gebruik maken van de breedte van de toepassingsscenario’s op een van de meest open en flexibele cloudplatforms,” stelde Erin Chapple, Corporate Vice President, Azure Core Products & Design bij Microsoft. “Gezamenlijke klanten en partners kunnen nu profiteren van realtime analyses en business intelligence-oplossingen om op nieuwe manieren waardevolle inzichten uit hun data te halen.”

De openbare bètaversie van ClickHouse Cloud op Azure werd in mei 2024 aangekondigd op Microsoft Build en wordt momenteel sterk aangenomen door organisaties die realtime analyse-applicaties op Azure willen bouwen.

“We zijn enthousiast over de lancering van ClickHouse Cloud op Microsoft Azure,” verklaarde Julian LaNeve, Chief Technology Officer bij Astronomer. “Ons dataplatform verwerkt enorme hoeveelheden gebeurtenissen in realtime en ClickHouse is van groot belang bij het leveren van razendsnelle analyses. Met ClickHouse Cloud op Azure kunnen we moeiteloos implementeren en schalen op de betrouwbare, veilige en schaalbare infrastructuur van Azure.”

“Bij BaxEnergy is het onze missie om hernieuwbare energie eenvoudiger, efficiënter, betaalbaarder en veiliger te maken,” merkte Marco Cecconi, hoofd R&D van BaxEnergy, op. “ClickHouse Cloud op Microsoft Azure ondersteunt ons bij het uitvoeren van geavanceerde analyses op grote hoeveelheden data van verschillende hernieuwbare energiebronnen. Door bruikbare inzichten te genereren, gedetailleerde rapporten te maken en aangepaste dashboards te ontwikkelen, stellen we onze klanten in staat om betere prestaties te behalen en hun activiteiten effectief te schalen. We zijn aangenaam verrast door de opmerkelijke snelheid en flexibiliteit van ClickHouse, en hun team heeft ons uitzonderlijke toegewijde ondersteuning geboden.”

Enkele extra voordelen van het gebruik van ClickHouse Cloud op Azure zijn:

Eenvoud. Met ClickHouse Cloud creëert u uw service met één klik. U hoeft zich geen zorgen te maken over de operationele complexiteit van serverconfiguraties en clustertopologie, shards en replica’s, het beheren van back-ups en herstel, duurzaamheid en fouttolerantie, monitoring of waarschuwingen. Het werkt gewoon.

Snelheid en schaal. ClickHouse Cloud is ontworpen om realtime analyses te verwerken op datasets van petabyte-schaal. Er is geen noodzaak voor handmatige sharding of dataverplaatsing, omdat het automatisch schaalt. Onze meerlagige cache en andere cloud-native prestatie-optimalisaties zorgen voor indrukwekkende queryprestaties voor een breed scala aan workloads.

Beveiliging en betrouwbaarheid. ClickHouse Cloud heeft standaard ingebouwde best practices voor beveiliging. Het is geconfigureerd met netwerkisolatie en verkeersversleuteling. ClickHouse-builds zijn daarnaast gehard, getest en gevalideerd voor ClickHouse Cloud. De service wordt automatisch gerepliceerd over meerdere beschikbaarheidszones voor hoge beschikbaarheid.

Efficiëntie. ClickHouse Cloud past zich aan de veranderende aard van uw workloads aan en schaalt indien nodig op en af. ClickHouse Cloud maakt ook gebruik van gedeelde objectgebaseerde opslag als primaire opslag, terwijl rekenbronnen worden gescheiden. Dit verhoogt de flexibiliteit en hulpbronnenefficiëntie aanzienlijk, wat de beste prijs-/prestatieverhouding in de branche oplevert.

Ecosysteem. Dankzij gebruiksvriendelijke integraties kunnen gebruikers naadloos gegevens opnemen en communiceren met interne en externe systemen. Naast honderden door de community gebouwde integraties, wordt er een samengestelde set van kern- en partnerintegraties geboden die zijn gecontroleerd om naadloos te werken met ClickHouse Cloud. Binnen het Azure-ecosysteem biedt ClickHouse Cloud kant-en-klare integraties met Azure Event Hubs, Power BI en Azure Blob Storage.

ClickHouse Cloud biedt een proefperiode van 30 dagen met $ 300 gratis tegoed voor gebruik. Meld u hier aan of abonneer u via Azure Marketplace om aan de slag te gaan.

Over ClickHouse

ClickHouse is een snel, open-source kolomvormig databasebeheersysteem dat realtime gegevensverwerking en -analyses mogelijk maakt. ClickHouse Cloud is ontworpen voor hoge prestaties en levert een uitzonderlijke querysnelheid, waardoor het een ideale oplossing is voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens. ClickHouse Cloud wordt vertrouwd door toonaangevende bedrijven zoals Lyft, Deutsche Bank en LangChain en stelt bedrijven in staat om kritische inzichten te verkrijgen en besluitvorming te stimuleren met zijn schaalbare, efficiënte en robuuste gegevensinfrastructuur. Ga voor meer informatie naar clickhouse.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tyler Hannan

tyler@clickhouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr