13:08 uur 02-07-2024

Circle is de eerste wereldwijde stablecoin-uitgever die voldoet aan MiCA, de baanbrekende cryptowetgeving van de EU

De Franse entiteit van Circle lanceert USDC- en EURC-uitgifte in de EU in overeenstemming met een van ‘s werelds meest uitgebreide regelgevingsregimes voor digitale activa

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Circle, een wereldwijd financieel technologiebedrijf en de uitgever van USDC en EURC, heeft vandaag aangekondigd dat het de eerste wereldwijde stablecoin-uitgever is die voldoet aan het baanbrekende regelgevingskader Markets in Crypto-Assets (MiCA) van de Europese Unie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240701023984/nl/

Circle's Coralie Billmann, Jeremy Allaire, Patrick Hansen | Photo Credit: Tristan Montalbot

Circle’s Coralie Billmann, Jeremy Allaire, Patrick Hansen | Photo Credit: Tristan Montalbot

Deze prestatie werd mogelijk gemaakt door het behalen van een Electronic Money Institution (EMI)-licentie (’agrément en qualité d’établissement de monnaie électronique) door het bedrijf van de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR), de Franse toezichthouder op het bankwezen. Met deze licentie worden zowel USDC als EURC nu uitgegeven in de EU in overeenstemming met de wettelijke verplichtingen van MiCA voor stablecoins of e-money tokens, die gisteren van kracht werden, volgens de wetgeving vandaag en onder voorbehoud van mogelijke verduidelijkingen over de interpretatie van de wet door de Europese Commissie.

Als onderdeel van het bereiken van naleving van dit uitgebreide regelgevingsregime, is Circle Mint officieel beschikbaar voor zakelijke klanten in Europa. Uitgerust met lokale bankmogelijkheden, biedt Circle Mint France vrijwel directe en kosteneffectieve toegang tot het slaan en inwisselen van USDC en EURC op de hele Europese markt.

“Sinds onze oprichting heeft Circle ernaar gestreefd om een duurzame, conforme en goed gereguleerde infrastructuur voor stablecoins op te bouwen, en onze naleving van MiCA, dat een van de meest uitgebreide cryptoregelgevingsregimes ter wereld vertegenwoordigt, is een enorme mijlpaal in het brengen van digitale valuta op mainstream schaal en acceptatie,” aldus Jeremy Allaire, medeoprichter en Chief Executive Officer bij Circle. “Door nauw samen te werken met Franse en EU-regulatoren, kunnen we nu zowel USDC als EURC aanbieden als volledig conforme dollar- en euro-stablecoins op de Europese markt, waarmee we het enorme potentieel van digitale activa ontsluiten om financiën en handel te transformeren.”

“Het bereiken van MiCA-conformiteit via onze Franse EMI-licentie is een belangrijke stap voorwaarts, niet alleen voor Circle, maar voor het hele digitale financiële ecosysteem in Europa en daarbuiten,” stelde Dante Disparte, Chief Strategy Officer en hoofd Global Policy bij Circle. “Nu digitale activa steeds meer worden geïntegreerd in het reguliere financiële landschap, is het essentieel dat we robuuste, transparante kaders opzetten om vertrouwen en acceptatie te bevorderen. De aankondiging van vandaag versterkt onze toewijding om een inclusievere, conforme toekomst voor internetfinanciën op te bouwen.”

“Het succes van Circle bij het verkrijgen van deze licentie is het resultaat van nauwe samenwerking gedurende vele maanden tussen de regelgevingsteams die verantwoordelijk zijn voor ACPR-autorisaties en het Circle France-team,” verklaarde Coralie Billmann, Managing Director van Circle France.

Van de top 10 stablecoins op basis van marktkapitalisatie is alleen USDC momenteel MiCA-conform. Deze mijlpaal onderstreept Circle’s toewijding aan naleving van de regelgeving voor dollar- en euro-stablecoins. De proactieve aanpak van het bedrijf om te voldoen aan hoge normen voor beveiliging, transparantie en toezicht zal helpen de algemene acceptatie van gereguleerde digitale valuta’s te stimuleren.

Over Circle

Circle is een internationaal financieel technologiebedrijf dat bedrijven van alle omvang in staat stelt om de kracht van digitale valuta’s en openbare blockchains te benutten voor betalingen, handel en financiële toepassingen wereldwijd. Circle is de uitgever van USDC en EURC – zeer liquide, interoperabele en vertrouwde geldprotocollen op internet. Het open en programmeerbare platform en de API’s van Circle maken het voor organisaties eenvoudig om hun bedrijf op internetschaal te runnen, of het nu gaat om het doen van internationale betalingen, het bouwen van wereldwijd toegankelijke Web3-apps of het beheren van hun interne treasury. Meer informatie vindt u op https://circle.com.

Disclaimer

Deze marketingcommunicatie wordt uitgegeven door Circle Internet Financial Europe SAS, een erkende Electronic Money Institution en geregistreerde Digital Assets Services Provider in Frankrijk. Whitepapers met betrekking tot elektronische geldtokens die wij uitgeven in de Europese Economische Ruimte (EER) (‘EMT’) worden gepubliceerd en zijn beschikbaar op onze website. Houders van EMT hebben het recht om op elk moment en tegen nominale waarde in te wisselen tegen de uitgever. Contact: Web: http://www.circle.com | E-mail: EEA-Customer-Support@circle.com | Telefoonnummer: +33 (1) 59000130

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact:
press@circle.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr