08:52 uur 03-07-2024

Lone Star Funds kondigt definitieve sluiting van Lone Star Fund XII aan

DALLAS & NEW YORK & LONDEN & TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Lone Star Funds (‘Lone Star’) heeft vandaag aangekondigd dat het de definitieve sluiting heeft afgerond voor zijn twaalfde opportunity fund, Lone Star Fund XII, L.P. (‘LSF XII’). Het totale kapitaal dat beschikbaar is voor LSF XII bedraagt ongeveer $ 5,3 miljard.

“Lone Star is een zeer gedisciplineerde en waardegedreven investeerder met een bewezen staat van dienst in het investeren door meerdere cycli heen gedurende meerdere decennia. Deze ervaring heeft ons in staat gesteld om langdurige relaties op te bouwen met onze investeerders, die we dankbaar zijn voor hun voortdurende steun,” aldus Donald Quintin, Chief Executive Officer en Global President van Lone Star. “Met de sluiting van ons nieuwste fonds zullen we voornamelijk waarde blijven zoeken in bedrijven die worden getroffen door aanhoudende macro-economische onzekerheid en noodlijdende bedrijfskredieten, waarbij we gebruik maken van het flexibele mandaat van LSF XII om te schakelen tussen verschillende markten en activaklassen.”

De opportunity fund-serie van Lone Star richt zich op kansen die ontstaan tijdens periodes van marktverstoring, met de nadruk op bedrijven, verkopers en activa die kapitaalondersteuning en managementrichting nodig hebben om te slagen in uitdagende economische en marktomstandigheden, evenals NPL-portefeuilles in een reeks activaklassen die voortvloeien uit economische omstandigheden en regelgevingsdruk.

Sinds de oprichting van het eerste fonds in 1995 heeft Lone Star 24 private equity-fondsen georganiseerd met totale kapitaalverplichtingen van in totaal ongeveer $ 92 miljard.

De voorganger van LSF XII, Lone Star Fund XI, L.P. hield zijn definitieve sluiting in februari 2019, met totale kapitaalverplichtingen van in totaal ongeveer $ 8,1 miljard.

Over Lone Star

Lone Star is een toonaangevend private equity-bedrijf dat fondsen adviseert die wereldwijd investeren in bedrijfskapitaal, krediet, onroerend goed en andere financiële activa. Sinds de oprichting van het eerste fonds in 1995 heeft Lone Star 24 private equity-fondsen georganiseerd met totale kapitaalverplichtingen van in totaal ongeveer $ 92 miljard. Het bedrijf organiseert zijn fondsen in drie series: de Opportunity Fund-serie; de Commercial Real Estate Fund-serie; en de U.S. Residential Mortgage Fund-serie. Lone Star investeert namens zijn commanditaire vennoten, waaronder institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en staatsinvesteringsfondsen, evenals stichtingen en goede doelen die medisch onderzoek, hoger onderwijs en andere filantropische doelen ondersteunen. Ga voor meer informatie over Lone Star Funds naar www.lonestarfunds.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

mediarelations@lonestarfunds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr