13:15 uur 08-07-2024

Flacks Group rondt een overname van $400 miljoen af voor de mijnactiviteit van Imerys

MIAMI–(BUSINESS WIRE)– Flacks Group kondigt trots de overname aan van Artemyn, een afdeling die voordien in handen was van Imerys SA (EPA: NK), een beursgenoteerd bedrijf op de Euronext. Deze strategische zet markeert de intrede van Flacks Group in de mijnsector en betekent een belangrijke versterking van haar gediversifieerde portfolio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240708990239/nl/

Michael Flacks. (Photo: Business Wire)

Michael Flacks. (Photo: Business Wire)

Artemyn, die 1000 werknemers telt in 24 vestigingen in Amerika, Azië en Europa, genereerde $400 miljoen omzet en $60 miljoen aan EBITDA. Deze overname versterkt de portfolio van Flacks Group dankzij de sterke prestaties en mondiale armslag van Artemyn. Opmerkelijk is dat Artemyn ‘s werelds grootste kaolienexploitatie bezit, met unieke reserves van hoogwaardige kwaliteit in Brazilië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anton Schneerson
Algemeen directeur Flacks Group
aschneerson@flacksgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr