13:30 uur 29-07-2024

One Trading krijgt belangrijke wettelijke goedkeuring voor de verhandeling van Europese cryptoderivaten

Eerste OTF-licentie door de Nederlandse regelgevende instanties toegekend, waardoor verhandeling van crypto-futures voet aan wal krijgt in de EU

Eerste MiFID II-verhandelingsplatform voor eeuwigdurende futures in de EU

De eerste die productcreatie, verhandeling, bewaarneming en realtime betaling voor cryptoderivaten in één gereglementeerd platform aanbiedt, zonder dat externe clearing nodig is

Eerste gereglementeerde exchange voor derivaten in Europa toegankelijk voor retailklanten

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– One Trading, een vooraanstaande Europese crypto-asset exchange, kreeg een OTF-licentie (Organised Trading Facility) toegekend van de Nederlandse regelgevende instantie voor de financiële markten. Dankzij deze licentie geldt One Trading voortaan als een MiFID II-verhandelingsplatform. De verkregen licentie markeert een belangrijke mijlpaal in het traject van het bedrijf dat al vele jaren loopt bij de Nedelandse AFM (Autoriteit Financiële Markten) en met De Nederlandsche Bank (DNB, de centrale bank van Nederland) om het verhandelen van derivaten revolutionair te veranderen en crypto-futures in de EU vaste voet aan wal te geven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240729587984/nl/

Joshua Barraclough - Founder and CEO of One Trading (Photo: Business Wire)

Joshua Barraclough – Founder and CEO of One Trading (Photo: Business Wire)

Omvorming van het verhandelen van derivaten in Europa

Dankzij de nieuwe licentie wordt One Trading het enige platform voor verhandeling van eeuwigdurende futures in de EU en het eerste platform voor cash-settled perpetuals in Europa, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk. Deze goedkeuring bepaalt One Trading als de eerste gereglementeerde exchange voor derivaten in Europa die voor retailklanten toegankelijk is.

Verder werkt One Trading aan de onshoring van cryptoderivaten als instrumenten “verhandeld op een verhandelingsplatform”, waarmee het regelgevende kader en de beveiliging voor Europese klanten verder wordt verbeterd. De producten die One Trading momenteel ontplooit, zijn het moderne alternatief voor producten verstrekt door platformen voor traditionele futures zoals de CME of Eurex, maar ook eenvoudiger, nauwkeuriger en veel meer kapitaalefficiënt dan traditioneel geclearde derivaten zoals dated futures.

Innovatieve, eigen technologie

De technische implementatie van eeuwigdurende futures die One Trading uitvoert, zorgt ervoor dat dit het eerste verhandelingsplatform ter wereld wordt dat realtime vereffening (in minder dan 1 minuut) van alle derivatenposities, 24/7 op alle markten aanbiedt. Deze opzienbarende capaciteit is een aanvulling voor de eigen technologie die al werd ontwikkeld om wereldwijd het snelste en meest schaalbare spotverhandelingsplatform aan te bieden. De technologie van One Trading integreert naadloos bewaarneming en betaling op DLT, waardoor dit het eerste EU-platform is dat het gebruik van crypto-assets als collateraal voor het verhandelen van gereglementeerde financiële instrumenten mogelijk maakt.

Volledige en geïntegreerde clearing en betaling

Als enige gereglementeerde exchange die productcreatie en verhandeling van derivaten integreert zonder dat externe clearing nodig is, biedt One Trading een ongeëvenaard aanbod services die allemaal direct beschikbaar zijn voor professionals en voor retailklanten. Met DLT-infrastructuur die collateraal t+0 en 24/7 mobiliseert, daagt One Trading de bestaande infrastructuur van de financiële markten uit als de eerste die dure processen na het verhandelen elimineert, ten voordele van een duidelijke, veilige en robuuste structuur die erop gericht is om alle klanten te helpen om de risico’s te verkrijgen die zij willen – en niets meer. Deze geïntegreerde benadering wordt tot leven gebracht in een zeer gereglementeerde omgeving an den hand van toonaangevende technologie, waardoor het een uniek, moeilijk na te maken model is binnen MiFID II.

Joshua Barraclough, oprichter en CEO van One Trading, gaf volgend commentaar: “We zijn enthousiast dat we deze mijlpaal hebben bereikt, die het summum vormt van jarenlang hard werken en innovatie. De visie op lange termijn van het bedrijf bestaat erin om alle soorten klanten in staat te stellen om voor lange of korte termijn te opteren voor elke asset, elke asset te gebruiken als collateraal, alles onmiddellijk te vereffenen en contracten eeuwigdurend te laten lopen. Ons team heeft zich hard ingezet om een platform te ontwikkelen dat niet alleen aan de hoogste regelgevende voorschriften voldoet, maar die ook overstijgt. Met deze licentie zitten we mooi in de startblokken om nieuwe, gereglementeerde producten te introduceren en oplossingen op institutioneel niveau aan alle soorten klanten aan te bieden, te beginnen met BTC- en ETH-producten waar momenteel geen onshore EU-gereglementeerd platform voor bestaat. Dit is nog maar het begin van ons traject om het landschap van het verhandelen van digitale assets en traditionele effecten te herdefiniëren.”

Een belangrijke verwezenlijking op gebied van wettelijke goedkeuringen

Het behalen van de eerste nieuwe OTF-licentie (Organised Trading Facility) die de voorbije drie jaar in de EU wordt toegekend, benadrukt de strikte standaarden die One Trading heeft bereikt. Dit weerspiegelt de innovatieve aanpak en het betrouwbare leiderschap van het bedrijf, maar ook het engagement om de manier waarop gereglementeerde financiële instrumenten in het digitale tijdperk worden verhandeld om te vormen.

General Counsel Mario Hoessl-Neumann voegt hieraan toe: “Het was een fantastische ervaring om tijdens een groot deel van dit proces zeer nauw met de Nederlandse regelgevende instanties samen te werken, en we waarderen hun visie en prognose om een nieuwe marktstructuur voor de gereglementeerde verhandeling van derivaten in de EU te brengen. Door het lanceren van een nieuwe vorm van financiële instrumenten met specifiek hiervoor ontwikkelde technologie en de naadloze integratie van op DLT gebaseerde assets op het One Trading-platform, bieden we Europese klanten veel meer dan enkel het eerste onshore alternatief voor niet-gereglementeerde wisselmarkten. Wat nog fundamenteler is: we vormen een aanvulling – en in een aantal belangrijke manieren een vervanging – voor traditionele structuren voor de manier waarop gereglementeerde derivaten zoals futures worden verhandeld. Voor ons was het altijd van groot belang om gelijke capaciteiten te behouden voor professionele en retailklanten, en het is geweldig om vast te stellen dat we nu de eerste in Europa zijn die een verhandelingsplatform aanbieden dat echt voor iedereen werkt.

One Trading kreeg advies voor haar licentieaanvraag van A&O Shearman (Alexander Behrens) en Freshfields Bruckhaus Deringer (Daphne van der Houwen en Stephan Pachinger).

Over One Trading

One Trading is een Europese digital asset exchange met hoofdzetel in Nederland. Het bedrijf streeft ernaar om een veilig, snel en schaalbaar platform aan te bieden voor het verhandelen van crypto-activa en derivaten. Met aandacht voor innovatie en het naleven van de regelgevingen, beoogt One Trading om nieuwe standaarden in de sector te bepalen en haar klanten ongeëvenaarde services aan te reiken. Meer informatie vindt u op onze website, X of LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eterna Partners voor One Trading

eternapartners@onetrading.com
+447762943498

press@onetrading.com
+447795433650

Check out our twitter: @NewsNovumpr