20:12 uur 31-07-2024

54% van de shoppers vragen om eenvoudige retours

Een studie uitgevoerd door nShift en DeliveryX wees uit dat betrouwbaarheid van een retailer een eenvoudige retours twee factoren met zeer grote invloed zijn tijdens het online shoppen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Vandaag willen shoppers makkelijke en eenvoudige manieren om ongewenste artikelen te retourneren. Zonder dergelijke opties zijn zij in de eerste plaats minder geneigd om überhaupt geld uit te geven. Dat is de belangrijkste vaststelling van een nieuw rapport gesponsord door nShift, wereldleider op gebied van DMXM (delivery & experience management).

Het DeliveryX Returns 2024-rapport stelde vast dat 54% van de shoppers eenvoudige retours zeer belangrijk vindt. Dit is voor hen zelfs belangrijker dan het feit dat retailers de laagste priis of de snelste levering garanderen. In een onderzoek naar de toenemende invloed van dit element van e-commerce voor zowel de shops als de shoppers, stelde het rapport ook vast dat de eenvoud van het retourproces het potentieel heeft om hun mening over een retailer te bepalen. Circa 67% van de shoppers gaf toe dat het retourbeleid van een retailer bepaalde hoeveel vertrouwen ze in hen stelden. Naast het retourproces, stelde het rapport ook vast dat de betrouwbaarheid van een retailer voor twee derden van de shoppers belangrijk is.

In een commentaar op het rapport verklaarde Sean Sherwin-Smith, Product Director Post-purchase van nShift: “De boodschap is klaar en duidelijk: shoppers verwachten dat retours eenvoudig zijn. Maar retailers moeten deze duidelijke voorkeur van de consument afwegen tegen ruimere belangen van het bedrijf, om ervoor te zorgen dat retours geen ‘stille moordenaar’ van hun inkomsten worden.

“Een digitaal retourproces maakt het voor e-com-bedrijven makkelijker om het retourproces te bepalen dat zowel voor hun klanten als voor hun bedrijf werkt. Ze zouden ervoor kunnen opteren om gratis retours in de winkel aan te bieden, maar kosten aanrekenen voor artikelen die per post worden teruggestuurd. Dat houdt de kosten voor retours niet alleen laag, maar het zet shoppers er ook toe aan om naar de winkel te gaan, waar de verkoopteams hen kunnen aanmoedigen om hun artikel om te ruilen of om andere artikelen te kopen. Ofwel kunnen ze aan de meerderheid van de klanten gratis retours toestaan, maar kosten in rekening brengen voor klanten die regelmatig iets terugsturen.”

In haar recente blog geeft nShift advies aan retailers die hun retourstrategieën willen omvormen door DMXM (delivery & experience management) in hun aanbod centraal te stellen. DMXM stelt retailers in staat om merkgetrouwheid op te bouwen, kosten te beperken en inkomsten te vergroten, met leveringen. Dankzij DMXM worden de verzending en de levering klantenervaringen die shoppers verrassen en tevreden maken, terwijl het kosten vermindert en efficiëntie in de magazijnen en binnen de leveringsteams ontsluit.

Sherwin-Smith besluit: “Een voortreffelijke klantenervaring vult de leemten van de checkout tot aan de voordeur van de klanten, en moedigt aan om opnieuw iets te kopen. Voor klanten moet het eenvoudig en intuïtief zijn, terwijl het inzichten en informatie oplevert die retailers helpen om hun activiteiten met strakke teugel vooruit te brengen.”

Download uw kopie van het DeliveryX Returns 2024-rapport voor meer informatie.

nShift. Maak u minder zorgen. Verzend intelligenter. www.nshift.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robin Grainger

robin.grainger@fourteenforty.uk
+44 (0) 7941 551318

Check out our twitter: @NewsNovumpr