14:51 uur 01-08-2024

Met de overname van Schletter breidt Enstall uit naar Duitsland

AMSTERDAM & KIRCHDORF, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Enstall, wereldleider in dakmontagesystemen voor zonnepanelen, kondigde vandaag de overname aan van de Schletter Group (“Schletter”), een Duitse leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen. Er zijn geen financiële details over de transactie bekendgemaakt. De huidige aandeelhouders van Schletter, Avenue Capital Group en Robus Capital, verkrijgen een minderheidsaandeel in Enstall om het bedrijf met zijn strategische ambities op de lange termijn te ondersteunen, en zullen daarbij nauw samenwerken met de bestaande aandeelhouders Blackstone en Rivean Capital.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240801331525/nl/

Schletter Headquarters (Photo: Business Wire)

Schletter Headquarters (Photo: Business Wire)

Schletter, opgericht in 1968 en gevestigd in Kirchdorf in Duitsland, is een wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonne-energie en heeft over de hele wereld meer dan 55 GWp aan zonne-energie-installaties geleverd. Het productportfolio beslaat montagesystemen voor daken, gevels, carports en installaties op de grond, waaronder volgsystemen en systemen met een vaste hellingshoek.

De transactie vertegenwoordigt een grote stap in de groeistrategie van Enstall en volgt op de overname door Blackstone en Rivean Capital in 2022. De transactie versterkt Enstall’s aanwezigheid in Duitsland en Centraal-Europa en positioneert Enstall als wereldwijde grootmacht die alles levert wat voor de montage van zonnepanelen nodig is, met een productportfolio dat zowel montagesystemen voor op daken als op de grond omvat.

Stijn Vos, CEO van Enstall, zei: “Namens het team van Enstall wil ik alle werknemers van Schletter van harte welkom heten in de Enstall-familie. Schletter blinkt in Duitsland al lange tijd uit in zonnepaneelmontage en heeft een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit en innovatie. We kijken ernaar uit om onze expertise te combineren, zodat we onze gedeelde visie om het gebruik van zonne-energie te versnellen en de transitie eerder te verwezenlijken, kunnen bereiken.

Florian Roos, CEO van Schletter, voegde toe: “Enstall deelt onze jarenlange inzet voor duurzame zonne-energie voor toekomstige generaties. Alles wat we doen, staat in het teken van onze inzet voor het verbeteren van de duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit van onze montagesystemen om de overstap naar groene energie te ondersteunen. Door de samenwerking met Enstall zullen we beter kunnen innoveren en zullen we onze klanten wereldwijd kunnen bedienen met een breder portfolio van producten en digitale oplossingen.”

Juergen Pinker, Senior Managing Director van Blackstone en Maurits Boomsma, Senior Partner van Rivean Capital, zeiden: “Met deze baanbrekende overname krijgt Enstall een flinke voet aan de grond in Duitsland, Europa’s grootste markt voor zonne-energie, en breidt Enstall uit naar het aantrekkelijke segment van grondmontagesystemen voor zonne-energie. Na de overname van Sunfer door Enstall in 2023 laat deze overname zien dat de groeistrategie van het bedrijf een aanzienlijk momentum blijft houden. We verwelkomen Avenue Capital en Robus Capital, die Schletter al lange tijd als eigenaren ondersteunen, als minderheidsaandeelhouders in Enstall.”

Contacts

Katarina Kuzmicic

Tel.: +49 (0)221 80 10 87-85

E-Mail: kk@moeller-pr.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr