10:24 uur 02-08-2024

OpenGate Capital verkoopt Fiven aan Kymera International

OpenGate Capital (“OpenGate”), een internationale participatiemaatschappij, maakte vandaag bekend dat het bedrijf de verkoop heeft voltooid van Fiven, wereldwijd een vooraanstaande producent van siliciumcarbide korrrels en poeders (SiC), aan Kymera International, een portfoliobedrijf van Palladium Equity Partners, LLC. Er werden geen voorwaarden in verband met deze transactie bekendgemaakt.

  • OpenGate nam Fiven in 2019 over via een bedrijfsafsplitsing van Saint-Gobain. Onder leiding van het Operations-team van OpenGate nam de winstgevendheid van het bedrijf aardig toe. Enkele groei-initiatieven waren:

  • Een complexe afsplitsing in goede banen leiden, wat vooral de verwezenlijking vergde van standalone supportfuncties, juridische entiteiten en nieuwe toeleveringsakkoorden;

  • De verkoopsmix verbeteren, met specifieke aandacht voor gespecialiseerde producten, waaronder zeer zuivere siliciumcarbide voor halfgeleiders, Li-on-batterijen en toepassingen voor defensie;

  • Een op waarde gebaseerde prijsbepaling implementeren binnen de klantenportfolio;

  • Een duidelijke ESG-roadmap ontwikkelen om Fiven een uitmuntende positionering in de sector te verzekeren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Deze verkoop vormt de tweede volledige realisatie van een Europese business van OpenGate in 2024

Mediacontact OpenGate:

Prosek Partners

E-mail: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Hoofd investeerdersrelaties & communicatie

E-mail: AChaffin@opengatecapital.com

Tel.: +1 310-432-7000

Originationcontact OpenGate:

Joshua Adams

Partner

E-mail: jadams@opengatecapital.com

Tel.: +1 310-432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr