22:22 uur 26-08-2024

Engelhart Commodities Trading Partners voltooit de overname van Trailstone Group

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Engelhart Commodities Trading Partners, een internationale commodities trading business, kondigt met genoegen de succesvolle voltooiing aan van haar overname van Trailstone, een internationaal energie- en technologiebedrijf, van Riverstone.

De overname zal de middelen en expertise van twee succesvolle bedrijven combineren en hen in staat stellen om hun gezamenlijke capaciteiten te benutten om de tradingprestaties te verbeteren, hun klantenactiviteiten te laten groeien en een toonaangevende rol te spelen in het koolstofvrij maken van de energiematrix van de wereld.

Trailstone is een wereldleider op gebied van het verstrekken van risicobeheer en optimalisatieservices aan eigenaars en uitbaters van assets voor het opwekken van hernieuwbare energie. Het gebruikt haar expertise, analyses en eigen software om te helpen de intermitterende productie van het opwekken van hernieuwbare energie te beheren. Trailstone is eveneens actief in het verhandelen van elektriciteit, aardgas en milieuproducten in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Verder heeft Trailstone een succevolle fysieke client-business voor aardgas opgebouwd in Noord-Amerika en Mexico. Deze business verschaft opslag-, transport- en toeleveringscapaciteiten om in te spelen op de toenemende eisen van haar klanten op gebied van optimalisatie en risicobeheer.

Deze overname vormt een cruciaal onderdeel van het strategische plan van Engelhart om haar internationale tradingplatform voor elektriciteit en gas en haar technologische capaciteiten te versterken, en om via actieve deelname aan de overgang naar schone energie waarde te genereren.

Huw Jenkins, CEO van Engelhart, gaf volgend commentaar:

“We zijn opgetogen om onze overname van Trailstone af te ronden. Dit is de start van een interessant nieuw hoofdstuk van onze gecombineerde bedrijfsactiviteiten. Door onze geavanceerde kwantitatieve modelleer- en weersvoorspellende capaciteiten te integreren met de sterke aanwezigheid van Trailstone in de markten van hernieuwbare energie en gas, creëren we een krachtige drijfveer om onze tradingactiviteiten binnen het complex van commodities te laten groeien. De verschuiving van koolwaterstoffen naar hernieuwbare energie is onvermijdelijk en transformatief, en deze overname betekent dat we ons in de voorhoede van deze overgang zullen bevinden.”

John Redpath, afgevaardigd CEO van Engelhart, verklaart:

“Ik wil onze partners, investeerders, klanten en alle werknemers van Trailstone en Engelhart bedanken voor hun geduld en harde inspanningen om ons te helpen dit akkoord af te ronden. Onze visie voor de gecombineerde activiteiten bestaat erin om de ‘commodity merchant’ van de toekomst te creëren. Technologie zal centraal staan voo de energieovergang, en door onze tradingexpertise en risicobeheer te integreren met de capaciteiten van Engelhart, zitten we perfect in de startblokken om het opwekken van hernieuwbare energie te beheren en de vermindering van koolstof te vergemakkelijken. Deze fusie vormt een interessante mijlpaal, en we zijn helemaal klaar om ons gecombineerde bedrijf samen verder uit te bouwen.”

VOOR UITGEVERS

  • Engelhart is een internationaal commodity trading bedrijf dat in 2013 werd opgericht. Het telt om en bij 170 personeelsleden in kantoren in Londen, Genève, Houston, Stamford, Singapore, Shanghai en Beijing.
  • Engelhart verhandel elektriciteit, gas en olie, maar het is ook actief in landbouwgrondstoffen en soft commodities, vracht en het innovatieve domein van ‘risk premia’.
  • Engelhart is in handen van dezelfde partnergroep die BTG Pactual beheert, de grootste investeringsbank van Latijns-Amerika.
  • Trailstone is een internationaal energie- en technologietradingbedrijf dat zich toelegt op hernieuwbare energie.
  • Het werd in 2013 opgericht en heeft om en bij 275 personeelsleden in haar kantoren in Europa, Noord-Amerika en Japan, met de belangrijkste kantoren gevestigd in Londen, Austin en Berlijn.
  • Engelhart heeft Trailstone overgenomen van Riverstone LLC, het private equity fonds dat hun hoofdaandeelhouder was.

  • Huw Jenkins wordt CEO van het nieuwe gecombineerde bedrijf; John Redpath wordt afgevaardigd CEO.
  • De nieuwe entiteit wordt “Engelhart” of “Engelhart Commodities Trading Partners” genoemd.
  • Latham & Watkins trad op als juridische adviseurs voor Riverstone en Trailstone.
  • Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom trad op als juridisch adviseur voor Engelhart Commodities Trading Partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie neemt u contact op met: Cosmo Shield (cosmo@human-works.co.uk)

Check out our twitter: @NewsNovumpr