16:29 uur 04-09-2024

Dar levert een gedetailleerd ontwerp en duurzaamheidsstrategie voor het nieuwe Aramco Stadion in Al Khobar

AL KHOBAR, Koninkrijk Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Aramco, een van’s werelds toonaangevende geïntegreerde energie- en chemische bedrijven, heeft in samenwerking met het toonaangevende vastgoedbedrijf ROSHN de start aangekondigd van de bouw van het Aramco Stadion, het nieuwe 47.000 toeschouwersstadion van Al Khobar dat is gepland om te voldoen aan internationale normen voor ‘s werelds belangrijkste voetbalcompetities, zoals de 2027 AFC Asian Cup, de FIFA World Cup 2034, die het Koninkrijk wil organiseren, en andere entertainmentevenementen voor pronkstukken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240902313666/nl/

New Aramco Stadium in Al Khobar (Photo AETOSWire)

New Aramco Stadium in Al Khobar (Photo AETOSWire)

Dar Al-Handasah Consultants (Shair and Partners) — Dar — was verantwoordelijk voor het ontwikkelen en leveren van het gedetailleerde ontwerp van dit iconische nieuwe stadion, waarbij de visie van de kenmerkende architect op een verbluffende nieuwe structuur, geïnspireerd op de natuurlijke omgeving, werd geactualiseerd. Dar leverde ook het gedetailleerde ontwerp van de faciliteiten en infrastructuur van het masterplan voor gemengd gebruik.

Het zusterbedrijf van Dar, Sidara, Maffeis Engineering, een van’s werelds meest gespecialiseerde adviesbureaus op het gebied van bouwtechniek, leverde het gedetailleerde ontwerp van het verbluffende en structureel unieke dak- en gevelsysteem.

Dar heeft ook de duurzaamheidsstrategie voor het stadion opgesteld, gericht op LEED- en Mostadam-certificeringen en het vaststellen van uitzonderlijke normen voor duurzame stadions in warme klimaten, terwijl het in overeenstemming is met Saudi Vision 2030, het Saudi Green Initiative en lokale en internationale regelgeving. De strategie omvat maatregelen voor het implementeren van passieve en actieve energie-efficiëntie met technologieën voor vraagrespons, het verminderen van het waterverbruik, het wegleiden van bedrijfsafval van stortplaatsen en het specificeren van milieuvriendelijke, lokale en gerecycleerde producten.

Over Dar en Sidara

Dar is de oprichter van Sidara, een wereldwijd collectief van meer dan 20.000 planners, ontwerpers, ingenieurs en consultants, die samen zijn gekomen, in 300 kantoren in alle regio’s, met een gedeelde missie: pleiten voor de wereld zoals we dat zouden doen voor ons eigen huis. Naast Dar omvatten de kantoren van Sidara Perkins&Will, TYLin, Maffeis, Currie&Brown en Penspen.

Bron: AETOSWire

Contacts

Dar

Marketing & communicatie

Haya Yahya

MC@dar.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr