12:48 uur 02-11-2016

Physio-Control introduceert de LIFEPAK® CR2 defibrillator

REDMOND, Washington–(BUSINESS WIRE)– Physio-Control, een onderdeel van Stryker, introduceert de nieuwste defibrillatieoplossing van het bedrijf, de LIFEPAK ®CR2 defibrillator met LIFELINKcentral™ AED-programmamanager, op de MEDICA 2016 in Düsseldorf, Duitsland, van 14-17 november 2016 (hal 9, B35). Het bedrijf heeft laten weten dat de LIFEPAK CR2 automatische externe defibrillator (AED) de CE-markering heeft ontvangen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20161102005146/nl/

The new Physio-Control LIFEPAK(R) CR2 Defibrillator with LIFELINKcentral(TM) AED Program Manager is ... The new Physio-Control LIFEPAK(R) CR2 Defibrillator with LIFELINKcentral(TM) AED Program Manager is being launched in Europe and features a bold design, enhanced usability, wireless connectivity and an array of new technologies including cprINSIGHT(TM) Analysis Technology, which allows chest compressions to continue during ECG rhythm analysis. (Photo: Business Wire)

“Om meer levens te kunnen redden van mensen met een plotselinge hartstilstand, moeten we tijd besparen”, aldus Mathieu Badard, Vice President & General Manager EMEA en Zuid-Azië, Physio-Control. “De LIFEPAK CR2 is ontworpen om hulpverleners te helpen beter te reanimeren en zo snel mogelijk de eerste schok toe te dienen wanneer defibrillatie noodzakelijk is 1. Alles is erop gericht het vertrouwen van de gebruiker te versterken. De LIFEPAK CR2 maakt gebruik van de voordelen van connectiviteit om de basis te leggen voor een betere zorg gedurende de gehele keten van overleven, en om het AED-programmabeheer te vereenvoudigen.”

De LIFEPAK CR2 is aantrekkelijk vormgegeven en is uitgerust met nieuwe technologie, waaronder een primeur binnen de branche: cprINSIGHT technologie, die het mogelijk maakt om tijdens de ECG-analyse door te gaan met borstcompressies, zodat de actieve tijd wordt verlengd en de lange pauzes tijdens het reanimeren worden verkort, zodat de kans op overleven wordt vergroot 2,3. Een kindermodus-knop verlaagt de defibrillatie-energie voor jonge patiënten die dezelfde elektroden gebruiken, en een als optie leverbare tweetalige functie biedt de hulpverlener de mogelijkheid om naar een tweede, voorafingestelde taal te wisselen.

Met behulp van Wi-Fi ® of mobiele telefoonverbindingen in bepaalde gebieden, kan de zelfcontrolerende LIFEPAK CR2 verbinding maken met de LIFELINKcentral AED-programmamanager zodat de AED-manager van een organisatie op afstand apparaten kan controleren en ervoor kan zorgen dat batterijen niet leeg raken en elektroden op tijd worden vervangen. Dit helpt te verzekeren dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik. De LIFEPAK CR2 rapporteert ook via LIFELINKcentral wanneer een apparaat wordt gebruikt en de pads op het slachtoffer zijn geplaatst door middel van het versturen van near real-time e-mailwaarschuwingen.

Om de overlevingskansen van een slachtoffer te maximaliseren, moet zo snel mogelijk een compleet zorgsysteem worden opgezet. Ter ondersteuning van arriverende hulpdiensten en professionele hulpverleners die zorg verlenen in het ziekenhuis van bestemming, kan de LIFEPAK CR2 worden geconfigureerd om near real-time gebeurtenisgegevens, inclusief gemeten hartritme en toegediende schokken, via wifi te versturen aan arriverende hulpdiensten door middel van de LIFENET ® AED Event Viewer™ toepassing.

“De LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmamanager verbindt bij een respons op een hartstilstand de complexe koppelingen naadloos met elkaar – van totale gereedheid van het systeem tot effectief gebruik door een omstander en vroegtijdige meldingen bij hulpverlening”, aldus Ryan Landon, Vice President en General Manager, AED Solutions, Physio-Control. “Door de connectiviteit met medische zorgverleners te optimaliseren en tegelijkertijd vertragingen bij levensreddende behandelingen tot een minimum te beperken, staat de LIFEPAK CR2 metLIFELINKcentral AED-programmamanager garant voor continuïteit binnen het volledige zorgsysteem.”

Het complete LIFEPAK AED-responssysteem combineert nieuwe technologie met connectiviteit en eenvoud zodat AED-beheerders en hulpverleners zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: meer levens redden.

Ga voor informatie over het LIFEPAK AED-responssysteem naar de Physio-Control website: www.physio-control.com/cr2.

1 Physio-Control Internal Semi-Automatic AED Comparison Usability Study [intern, vergelijkend bruikbaarheidsonderzoek van Physio-Control naar semiautomatische AED’s], augustus 2016

2 Christenson J, Andrusiek D, Everson-Stewart S, et al. Chest compression fraction determines survival in patients with out-of-hospital ventricular fibrillation. [Directe borstcompressies zijn bepalend voor de overlevingskansen van patiënten met ventrikelfibrilleren buiten het ziekenhuis.] Artikel. 2009;120:1241-1247.

3 Brouwer T, Walker R, Chapman F, Koster, R. Association Between Chest Compression Interruptions and Clinical Outcomes of Ventricular Fibrillation Out-of-Hospital Cardiac Arrest. [Verband tussen onderbrekingen van borstcompressies en klinische resultaten van ventrikelfibrilleren bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis.] Artikel. 2015;132:1030-1037.

OPMERKING: De LIFEPAK CR2 defibrillator is niet in alle landen leverbaar, inclusief de VS en Canada. LIFELINKcentral AED-programmamanager servicepakketten/-plannen zijn in een aantal landen leverbaar. Neem contact op met uw Physio-Control vertegenwoordiger voor meer informatie.

Over Physio-Control

Physio-Control is een onderdeel van de Stryker Corporation en is wereldwijd de toonaangevende aanbieder van professionele oplossingen voor medische hulpverlening die worden ingezet bij levensbedreigende noodgevallen. Het productaanbod van het bedrijf omvat LIFEPAK ® monitors/defibrillators, LIFEPAK ® en HeartSine ®automatische externe defibrillators (AED), het LIFENET ® systeem, HealthEMS® elektronische rapportagesoftware voor patiëntenzorg (electronic patient care reporting, ePCR), LUCAS ® borstcompressie-systeem, TrueCPR  coachingapparaat, McGrath ® MAC EMS video-laryngoscoop, enzovoort. Ga voor meer informatie naarwww.physio-control.com, of volg ons op Facebook, LinkedIn of Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Physio-Control
Matt Fikse, +1 425 876 4208
matt.fikse@physio-control.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr