13:07 uur 11-09-2024

Fujairah Mountain Shooting Championship keert terug voor een nieuwe editie in februari 2025

De Fujairah Shooting Club kondigt de belangrijke data, nevenevenementen, ambassadeurs en lancering van de website van de tweede editie van het Fujairah Mountain Shooting Championship aan

FUJAIRAH, VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN–(BUSINESS WIRE)– Na het doorslaande succes van de eerste editie in 2023, heeft Fujairah Shooting Club de terugkeer van het Fujairah Mountain Shooting Championship (FMSC) en de lancering van de officiële website van het kampioenschap voor de tweede editie aangekondigd. Het ongeëvenaarde en uitdagende sportevenement zal terugkeren in februari 2025 en zal worden gehouden onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Hamad Al Sharqi, kroonprins van Fujairah.

Het kampioenschap, dat plaatsvindt van 1 tot 8 februari 2025, in Dibba, Fujairah, VAE, zal uitdagende lay-outs, opwindende nevenevenementen en de kans om de natuurlijke schoonheid van het Emiraat te ervaren bevatten. Het hoofdkampioenschap, dat wordt gehouden van 5 tot 8 februari, zal bestaan uit Super Sporting met 240 kleiduiven, een totale prijs van $ 300.000 en $ 50.000 voor 100 flash-kleiduiven.

De voorlopige competities van FMSC 2025 worden gehouden van 1 tot 4 februari en zullen 50 kleiduiven van English Sporting bevatten met een totale prijzenpot van $ 40.000 in vier categorieën. De openingsceremonie wordt gehouden op 4 februari en de prijsuitreiking is gepland voor 8 februari 2025.

Het hoofdkampioenschap zal bestaan uit 24 stands, elk uitgerust met zes machines en met tien doelen, waaronder enkel- en dubbelspel. In de loop van vier dagen zullen 240 doelen worden gesteld, met 60 doelen die elke dag moeten worden behandeld, en de deelnemers zullen worden georganiseerd in teams van zes personen om gedurende het hele evenement te concurreren.

Saif Al Zahmi, directeur van FMSC, zei: “Gehouden onder het beschermheerschap van Z.H. Sheikh Mohammed bin Hamad Al Sharqi, kroonprins van Fujairah, laat FMSC zich inspireren door de rijke jachttraditie van de regio en viert het zijn blijvende erfgoed. We zijn verheugd om de lancering van de website aan te kondigen, waarmee we de meest verwachte terugkeer van het evenement met veel nieuwe toevoegingen in februari 2025 beginnen. Bovendien is het een uniek sportevenement met meer dan AED 1.000.000 aan prijzen en een kans om de levendige cultuur van de regio te ervaren. De wedstrijd, samen met spannende nevenevenementen, belooft een opwindende ervaring met respect voor het milieu door het gebruik van munitie met 100% natuurlijke biologisch afbreekbare watten en milieuvriendelijke kleidoelen die geschikt zijn voor alle leeftijden.”

Een van de hoogtepunten van de editie van 2025 zijn nevenevenementen zoals Pool Shoots en English Sporting, die worden gehouden van 1 tot 7 februari. Bovendien wordt de nieuwste editie van het kampioenschap georganiseerd met de steun van de National Sporting Clays Association en de Clay Pigeon Shooting Association, met George Digweed MBE, een gerenommeerde Engelse sportschutter en meerdere wereld- en Europese kampioenen kleiduivenschieten; Phil Gray en Saif Bin Futtais, een Emirati-sportschutter en vijfvoudig Olympiër, als ambassadeurs.

Bezoek fmsc.ae voor meer informatie.

Bron: AETOSWire

Contacts

Tarek Kamal El Dine, +971 50 8829649

tarek@cpo.fujairah.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr