15:26 uur 11-09-2024

EORTC breidt samenwerkingsverband met Medidata uit om nieuwe fase van oncologisch onderzoek in te luiden

Technologie van Medidata wordt ingezet om klinisch onderzoek naar behandelingen voor kanker toegankelijker te maken voor patiënten en hun beleving tijdens deze onderzoeken te transformeren

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Medidata, onderdeel van Dassault Systèmes en toonaangevende leverancier van klinische onderzoeksoplossingen voor de biowetenschappensector, en de European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), hebben vandaag bekendgemaakt dat zij hun samenwerkingsverband met vier jaar hebben verlengd. Het verlengde samenwerkingsverband stelt EORTC in staat om de toegang van patiënten tot oncologische klinische onderzoeken verder te vergroten, deelname aan onderzoeken te vereenvoudigen en te helpen nieuwe behandelingen sneller op de markt te brengen. De EORTC maakt momenteel gebruik van 13 Medidata-oplossingen, waardoor hun onderzoekers toegang hebben tot alle klinische gegevens en deze centraal kunnen beheren, en patiënten een naadloze klinische onderzoekservaring kunnen bieden.

Vassilis Golfinopoulos, directeur van het hoofdkantoor van de EORTC, zegt: “We hebben gekozen voor het Medidata-platform om onze mogelijkheden voor gegevensbeheer en patiëntbetrokkenheid verder uit te kunnen breiden. Deze keuze is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met deze samenwerking. De samenwerking biedt ons meer mogelijkheden om onderzoekers binnen de oncologie te ondersteunen en samen te werken aan innovatieve manieren om in de toekomst met klinische onderzoeksgegevens te werken.”

“Deze uitbreiding zorgt evoor dat de deelname aan klinische onderzoeken aangenamer wordt voor patiënten. Ze kunnen de onderzoeksactiviteiten volgen op hun eigen mobiele apparaten, en onderzoekers kunnen sneller betere beslissingen nemen,” aldus Janet Butler, executive vice president en hoofd van wereldwijde verkoop bij Medidata. “De integratie van aanvullende oplossingen, waaronder Medidata Rave CTMS en Medidata Rave eTMF, zal EORTC-onderzoekers de beschikking geven over gegevens van hogere kwaliteit, waardoor de onderzoekstijdlijn kan worden verkort en oncologische onderzoeken veiliger kunnen worden gemaakt voor patiënten.”

Voor EORTC biedt de uitgebreide samenwerking ook mogelijkheden voor het verkennen van samenwerking op het gebied van onderzoek en data met behulp van Medidata AI-oplossingen in ons streven naar hogere normen in de behandeling van kanker.

Over Medidata

Medidata maakt slimmere behandelingen en gezondere mensen mogelijk door middel van digitale oplossingen ter ondersteuning van klinisch onderzoek. Medidata viert 25 jaar baanbrekende technologische innovatie in meer dan 34.000 onderzoeken bij 10 miljoen patiënten en biedt toonaangevende expertise, inzichten op basis van analyses en de grootste historische dataset voor klinische onderzoeken op patiëntniveau ter wereld. Meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers bij meer dan 2.200 klanten vertrouwen op het naadloze end-to-end platform van Medidata om de ervaringen van patiënten te verbeteren, klinische doorbraken te versnellen en therapieën sneller op de markt te brengen. Medidata, een bedrijf van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: FR0014003TT8, DSY.PA), heeft zijn hoofdkantoor in New York City en is erkend als Leader door Everest Group en IDC. Meer info vindt u via www.medidata.com en volg ons op @Medidata.

Over Dassault Systèmes

Dassault Systèmes s een katalysator voor menselijke vooruitgang. We voorzien bedrijven en mensen van collaboratieve virtuele 3D-omgevingen om duurzame innovaties te bedenken. Door virtuele tweelingervaringen van de echte wereld te creëren met ons 3DEXPERIENCE-platform en onze toepassingen, kunnen onze klanten de creatie-, productie- en levenscyclusbeheerprocessen van hun aanbod herdefiniëren en zo een betekenisvolle impact hebben om de wereld duurzamer te maken. De beleveniseconomie is zo mooi omdat het een economie is waarin de mens centraal staat, ten voordele van iedereen – consumenten, patiënten en burgers. Dassault Systèmes biedt waarde aan meer dan 350.000 klanten van elke omvang, in alle sectoren, in meer dan 150 landen. Ga voor meer informatie naar. www.3ds.com

© Dassault Systèmes. Alle rechten voorbehouden. 3DEXPERIENCE, het 3DS-logo, het Compass-pictogram, IFWE, 3DEXCITE, 3DVIA, BIOVIA, CATIA, CENTRIC PLM, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, MEDIDATA, NETVIBES, OUTSCALE, SIMULIA en SOLIDWORKS zijn commerciële handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Dassault Systèmes, een Europese vennootschap (Societas Europaea) naar Frans recht, geregistreerd bij het handels- en ondernemingsregister van Versailles onder nummer 322 306 440, of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Voor het gebruik van handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen is hun uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medidata PR
Medidata.PR@3ds.com

Analyst Relations
Medidata.AR@3ds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr