18:08 uur 12-09-2024

Op initiatief van Saoedi-Arabië lanceert de DCO het eerste wereldwijde GenAi Center of Excellence

Riyad, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De Digital Cooperation Organization (DCO) kondigde vandaag op de Global AI Summit in Riyad de lancering aan van haar Generative AI (GenAI) Center of Excellence (CoE)-initiatief. Dit baanbrekende initiatief is bedoeld om de rol van DCO-lidstaten te transformeren tot belangrijke vernieuwers in de wereldwijde GenAI-arena door samenwerking te bevorderen en duurzame en inclusieve groei te bevorderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240910434631/nl/

Championed by Saudi Arabia, the DCO launches the first global GenAi Center of Excellence (Photo: AETOSWire)

Championed by Saudi Arabia, the DCO launches the first global GenAi Center of Excellence (Photo: AETOSWire)

In een verklaring over het initiatief zei de secretaris-generaal van de DCO, mevrouw Deemah AlYahya: “Het is mijn duidelijke eer om de lancering aan te kondigen van het Generative AI Center of Excellence, een baanbrekend initiatief onder leiding van de Digital Cooperation Organization en verdedigd door het Koninkrijk Saoedi-Arabië. De DCO neemt gedurfde stappen om de waarde van multilaterale samenwerking te maximaliseren en de kansen van het GenAi-tijdperk te benutten. Het GenAI Center of Excellence biedt het platform waarmee DCO-lidstaten GenAI-oplossingen kunnen produceren.”

AlYahya voegde eraan toe: “De kern van dit initiatief is een multilateraal kader dat de toegang garandeert en de samenwerking tussen DCO-lidstaten bevordert, waardoor hun overgang van consumenten van GenAI-technologie naar actieve producenten wordt ondersteund. Deze aanpak effent de weg voor DCO-lidstaten om wereldleiders te worden op het gebied van GenAI-innovatie en knooppunten van intellectueel eigendom.

Belangrijke voordelen van het GenAI CoE-initiatief zijn het bevorderen van inclusieve samenwerking tussen overheden, particuliere sectoren en de academische wereld, zodat alle lidstaten kunnen deelnemen aan de GenAI-revolutie, naast het katalyseren van innovatie in lidstaten door hen te transformeren in makers van GenAI-oplossingen, het opbouwen van lokale capaciteit, het vergroten van intellectueel eigendom en het stimuleren van innovatie.

De DCO zet zich in voor het bevorderen van AI-capaciteiten en het bevorderen van innovatie in haar lidstaten, om ervoor te zorgen dat alle landen de kracht van generatieve AI volledig kunnen benutten. Via het GenAI Center of Excellence versterkt de DCO landen en maakt het innovatie mogelijk door een platform te creëren dat technologische scheidslijnen overbrugt en de samenwerking verbetert. Samen geven de DCO en haar lidstaten vorm aan een inclusieve toekomst voor AI, waar geen enkel land achterblijft en elk land gepositioneerd is om voorop te lopen in het wereldwijde AI-landschap.

Meer informatie over de DCO is te vinden op

www.DCO.org
www.twitter.com/DCOrg
www.linkedin.com/company/DCOrg

*Bron: AETOSWire

Contacts

Ahmed Bayouni

Media@dco.org

Check out our twitter: @NewsNovumpr