10:02 uur 13-09-2024

econnext blijft haar uitbreidingskoers aanhouden met een financieringsconsortium

  • ClimateTech-holding toegespitst op decarbonisatie en kringloopeconomie ziet een belangrijk potentieel voor schaalvergroting en internationalisering

FRANKFURT AM MAIN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– econnext neemt verdere stappen op haar geplande groeipad met een financiering in de middelste dubbelcijferige miljoenenbedragen onder het leiderschap van een Angelsaksische investeringsbank. De fondsen die door het financieringsconsortium worden verstrekt, zullen de ClimateTech-holding, inter-alia, in staat stellen om zoals gepland schaalvergroting door te voeren en haar dochterondernemingen op internationaal niveau te brengen.

econnext creëert verreikende synergie-effecten en decarbonisatiemogelijkheden op het raakvlak tussen industriële, landbouw-, vastgoed- en transportsectoren, die wereldwijd verantwoordelijk zijn voor circa 80% van de koolstofuitstoot. Alle operationele bedrijven van de Groep hebben innovatieve bedrijfsmodellen of technologieën en hebben sterk gewaardeerde commerciële klanten en strategische partners verworven.

“Deze financiering is een belangrijk element in de verdere ontwikkeling van de econnext-groep,” beamen Michael Schneider en Jobst v. Hoyningen-Huene, medeoprichters en leden van de raad van bestuur van econnext.

Ondertussen hebben de dochterondernemingen van econnext Autarq, Circular Carbon en LUMENION belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van het bedrijf bereikt. Autarq heeft nu de productie aangekondigd van haar miljoenste zonnedakpan. Circular Carbon evalueert nieuwe locaties in Duitsland en het buitenland als onderdeel van verschillende basisengineeringprojecten samen met grote klanten. LUMENION is momenteel druk in de weer voor de tijdige inbedrijfstelling van een grote opslagfaciliteit met hoge temperaturen van 20 megawatt in het noorden van Duitsland.

Over econnext AG:

econnext AG werd in 2016 opgericht. Het is het parent-bedrijf van een gediversifieerde groep ClimateTech-bedrijven toegespitst op decarbonisatie en kringloopeconomie. Als parent-bedrijf heeft econnext AG de meerderheidsaandelen in handen van Autarq GmbH (zonnedakpannen), Circular Carbon GmbH (CDR-technologie voor hernieuwbare warmte en biochar uit afvalmaterialen), ESG Screen17 GmbH (duurzaamheidsscreening voor investeringsportfolio’s), FLAXTEC GmbH (recycleren van zonnepanelenmodules, onder andere kringloopeconomietechnologieën), GRIPS Energy GmbH (levering van hernieuwbare energie over de hele wereld) en LUMENION GmbH (hernieuwbare procesverwarming en -koeling via energieopslag de klok rond), en verder een minderheidsaandeel in Ambibox GmbH (e-mobiliteit en gedecentraliseerde energiesystemen).

www.econnext.eu

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Sahnen

E-mail: karen.sahnen@econnext.eu
econnext AG | Tower185 | Friedrich-Ebert-Anlage 35-37 | 60327 Frankfurt

Check out our twitter: @NewsNovumpr