08:05 uur 14-09-2024

SCF neemt Newpark Fluids Systems over

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– SCF Partners, Inc. (“SCF”) maakt met genoegen de overname bekend van de bedrijfsactiviteiten van Newpark Fluids Systems (“NFS”), een toonaangevende wereldwijde leverancier van pure-play olie- en gas- en geothermische vloeistofoplossingen, van Newpark Resources Inc. (NYSE: NR). Newpark Fluids Systems levert een compleet assortiment boor- en afwerkingsvloeistofproducten en verwante technische diensten, ondersteund door een innovatieve suite van digitale modelleringssoftware, en een wereldwijde toeleveringsketen en infrastructuur om de efficiëntie en productiviteit van onze klanten te verhogen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240913213183/nl/

David Paterson, CEO van Newpark Fluid Systems, merkt op: “We zijn verheugd om samen te werken met SCF. Deze nieuwe samenwerking zal leiden tot enorme waardecreatie voor zowel onze klanten als het gehele Newpark Fluids Systems-team. Ons wereldwijde strategische groeiplan kan nu sneller worden uitgevoerd onder een nieuw en gefocust bestuur met aanzienlijke toewijzing en ervaring op energiegebied. De ongeëvenaarde staat van dienst van SCF in de wereldwijde energiedienstensector biedt uiterst interessante kansen met het oog op de toekomst.”

Deviyani Misra-Godwin, directeur van SCF Partners, merkt op: “Al meer dan 25 jaar bezet Newpark Fluids Systems een leidende positie in de boor- en afwerkingsvloeistoffensector wereldwijd, waarbij de prestaties van klanten worden bevorderd door een toonaangevende servicekwaliteit te bieden. De wereldwijde voetafdruk van Newpark Fluid Systems, de veiligheidsprestaties in het bovenste kwartiel, het toonaangevende technologieportfolio en de vooraanstaande positie in de groeiende geothermische sector zullen het succes in het veranderende energielandschap bevorderen. Samen met het leiderschapsteam kijken we ernaar uit om grote waarde te creëren voor onze klanten en werknemers in deze volgende fase van onze groei.”

Vinson & Elkins LLP trad op als juridisch adviseur van SCF bij de transactie.

Over Newpark Fluids Systems

Newpark Fluids Systems levert boor- en afwerkingsvloeistoffen en verwante technische diensten aan klanten voor olie-, aardgas- en geothermische projecten, voornamelijk in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en in bepaalde landen in Azië/Oceanië. NFS maakt gebruik van een op vloeistoffen gerichte wereldwijde benadering op basis van lokale kennis om de efficiëntie en productiviteit van de activiteiten van klanten wereldwijd te verhogen. Meer informatie: www.newpark.com.

Over SCF Partners

SCF, opgericht in 1989, biedt ondersteuning voor eigen vermogen en strategische groei om toonaangevende energieservice-, apparatuur- en technologiebedrijven op te bouwen en te laten groeien die over de hele wereld actief zijn. SCF heeft in de loop van haar geschiedenis geïnvesteerd in meer dan 80 platformbedrijven en meer dan 400 overnames verricht ter ondersteuning van de ontwikkeling van18 beursgenoteerde energieservice- en apparatuurbedrijven. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Houston, Texas, en verder heeft het bedrijf kantoren in Aberdeen en Australië. Meer informatie: www.scfpartners.com.

Over Newpark Resources

Newpark Resources, Inc. is een bedrijf dat oplossingen voor sitetoegang biedt en toonaangevende duurzame composietmatten produceert, verkoopt en verhuurt, en daarnaast een volledig pakket aan diensten levert, waaronder planning, logistiek en sanering. Meer informatie: www.newpark.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Paul Bateman

pbateman@scfpartners.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr