16:21 uur 17-09-2024

Enercap Holdings en Apex Investments in Joint Venture om ‘s werelds grootste supercap-energieopslagcapaciteit te bouwen om aan de exploderende vraag te voldoen

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De in Dubai gevestigde fabrikant van supercap-energieopslag Enercap Holdings en het in Abu Dhabi gevestigde Apex Investments PSC hebben een joint-venture gevormd om 16 GWh per jaar productiecapaciteit van supercap-energieopslag te bouwen, een geavanceerde technologie met functies die de huidige lithium-iontechnologie die we vaak zien, overtreffen. De joint venture zal aan de exponentiële groei van de vraag voldoen. Dit zal momenteel de grootste productiecapaciteit voor supercap-energieopslag ter wereld zijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240916638015/nl/

From left to right - Waseem Ashraf Qureshi, CEO-CTO Enercap, H.E. Khalifah Khoury Chairman Apex Investment and Enercap Energy Holdings, and Mark Blackwell CEO Apex Investments (Photo: AETOSWire)

From left to right – Waseem Ashraf Qureshi, CEO-CTO Enercap, H.E. Khalifah Khoury Chairman Apex Investment and Enercap Energy Holdings, and Mark Blackwell CEO Apex Investments (Photo: AETOSWire)

Als onderdeel van deze samenwerking zal Enercap Energy Holding Limited, de joint-venture, een volledig geautomatiseerde productiefaciliteit van 10 GWh/jaar in Abu Dhabi opzetten. Bovendien heeft Enercap Energy Holding Limited ermee ingestemd om een bestaande productiefaciliteit in Dubai Industrial City te verwerven die zal worden opgewaardeerd tot een capaciteit van 6 GWh/jaar. Enercap heeft momenteel een wereldwijde vraag van meer dan 30 GWH aan grootschalige accu-energieopslageenheden (BESS). Apex Energy Holding Limited zal 65% en Enercap SPV Limited 35% van het aandelenkapitaal in de joint-venture nemen.

Het niet-afbrekende, langdurige kenmerk van Enercap’s supercap-gebaseerde energieopslag, samen met het vermogen om bij brede temperaturen te werken, stelt het in staat om consistente en voorspelbare capaciteit te leveren gedurende zijn 25-jarige levenscyclus, wat essentieel is voor de financierbaarheid die de markt waardeert bij het doen van investeringen in energieopslag.

Mark Blackwell, CEO van Apex, zei: “stabiele, voorspelbare en duurzame prestaties van energieopslag zijn essentieel om de inzet ervan efficiënt te schalen met hernieuwbare opwekking om de opwekking van elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen te vervangen. De voordelen van supercap-opslag stimuleren de vraag en we zijn verheugd om Waseem Qureshi en zijn team te ondersteunen in hun visie om capaciteit op te bouwen om decarbonisatie, elektrificatie en de verschuiving naar supercap-gebaseerde energieopslag mogelijk te maken.”

Waseem Ashraf Qureshi, CEO van Enercap Holdings en de uitvinder van de technologie, zei: “we zijn verheugd met de joint-venture met Apex die onze groei over de hele wereld zal versnellen en ons productportfolio zal uitbreiden om oplossingen te leveren in elke toepassing waar opslag wordt ingezet. Wij geloven dat dit de toekomst van energieopslag is.”

Supercap-energieopslag levert opslagoplossingen die langdurig, degradatievrij, snelladend, veilig, volledig recyclebaar en kosteneffectief zijn. “De eigen en ontwrichtende technologie van Enercap zal een belangrijke rol spelen om de wereldwijde decarbonisatieambitie te versnellen, met zijn technologie ten dienste van de energieopslag-, elektrische voertuig- en consumentenmarkten.” -Mark Blackwell.

Bron: AETOSWire

Contacts

Vinod

vt@zenithglobalmedia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr