11:38 uur 23-09-2024

Dubai Future Foundation brengt speciaal ‘Global 50’-rapport uit over jongeren in de aanloop naar de VN-top

Het rapport is samengesteld met bijdragen van internationale en VAE-gebaseerde experts en richt zich op innovatieve strategieën om jongeren en toekomstige generaties te versterken en te ondersteunen.

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Dubai Future Foundation (DFF) heeft een speciale editie van haar ‘Global 50‘ -rapport gelanceerd, waarin innovatieve oplossingen worden onderzocht die jongeren en toekomstige generaties sterker maken.

Het rapport ‘Global 50: Future Opportunities’, uitgebracht voorafgaand aan de ‘Summit of the Future‘ van de Verenigde Naties in 2024, vormt een aanvulling op het komende VN-pact voor de toekomst, de ‘Declaration on Future Generations’ en het ‘Global Digital Compact’, dat zich richt op het aanpakken van uitdagingen en kansen van vandaag en de komende jaren.

Deze editie bevat inzichten van zowel internationale als VAE-experts, waarbij kansen worden belicht die innovatie stimuleren, wereldwijde uitdagingen aanpakken en duurzaamheid ondersteunen. De geschetste strategieën zijn gericht op het verbeteren van de volksgezondheid, het bevorderen van technologie, het stimuleren van economische groei en het bevorderen van ecologische duurzaamheid. Door deze kansen te benutten, kunnen samenlevingen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden, de veerkracht versterken en een bloeiende toekomst garanderen voor komende generaties.

Het ‘Global 50’-rapport, jaarlijks gepubliceerd door DFF, belicht 50 kansen voor groei en welzijn in verschillende sectoren. Deze speciale editie richt zich op gebieden die relevant zijn voor het thema van de top om toekomstige generaties te versterken.

Bijdragen aan deze editie zijn onder meer Dr. Ameena Al-Sumaiti, universitair hoofddocent aan de Khalifa University, die onderzoekt hoe AI-aangedreven slimme huizen het stadsleven kunnen revolutioneren door zich aan te passen aan menselijke behoeften. Daarnaast reflecteert Lambert Hogenhout, Chief Data en AI Officer bij het Secretariaat van de Verenigde Naties, op het concept van ‘Public AI’ en stelt hij de vraag: “Wat als een deel van AI een publiek goed was?”

Ga voor het bekijken of downloaden van deze speciale editie van The Global 50 naar: https://www.dubaifuture.ae/the-global-50-special-report

Bron: AETOSWire

Contacts

Sara Al Qarout

salqarout@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr