20:00 uur 23-09-2024

Ohmium kondigt CE-markering aan voor Lotus PEM-elektrolysers

NEWARK, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Ohmium International (“Ohmium”), een toonaangevend bedrijf op het gebied van groene waterstof dat geavanceerde Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysers ontwerpt, produceert en implementeert, kondigt met trots aan dat zijn Lotus 1.5 elektrolyser is goedgekeurd voor de Europese CE-markering. Hiermee wordt aangegeven dat een product voldoet aan de strenge eisen van de Europese Unie op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Deze prestatie benadrukt Ohmium’s toewijding aan de hoogste kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen en toont zijn leiderschap in de groene waterstofindustrie.

Ohmium ontwikkelt waterstofgeneratoren, de zogenaamde elektrolysers, die water met behulp van elektriciteit omzetten in waterstof en zuurstof. Wanneer deze elektrolysers op hernieuwbare energie werken, produceren ze groene waterstof, een schone brandstof die een belangrijke rol kan spelen in de overgang naar een duurzame energietoekomst. De PEM-elektrolysers van Ohmium zijn voorzien van geïntegreerde geavanceerde vermogenselektronica die snelle dynamische ramping mogelijk maakt, essentieel voor het koppelen met intermitterende hernieuwbare energie. Met hun hoge efficiëntie en hoge energiedichtheid zijn ze een ideale oplossing voor groene waterstofproductie.

De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de Europese veiligheidsrichtlijnen en maakt distributie binnen de Europese Economische Ruimte (EER) mogelijk. Om de CE-certificering te behalen, werden de veiligheids- en kwaliteitsconformiteit van Ohmium’s Lotus elektrolyser grondig onderzocht en gedocumenteerd. Voor dit werk heeft Ohmium gebruik gemaakt van de internationale norm ISO 22734 (“Waterstofgeneratoren die gebruik maken van waterelektrolyse: industriële, commerciële en residentiële toepassingen”). Op basis van een een duidelijke reeks van robuuste vereisten voor fabrikanten, werden het productontwerp, de onderdelen en testprocedures zorgvuldig onderzocht, inclusief een beoordeling van de kwaliteitscontroleprocedures van Ohmium. Bureau Veritas (BV), een erkende aangemelde instantie, evalueerde de drukapparatuur met een focus op het ontwerp en het testen ervan.

“Uniforme veiligheidsnormen vergemakkelijken de toepassing van groene waterstofprojecten over de hele wereld,” legt Dr. Chock Karuppaiah, Ohmium CTO, uit. “Ohmium is trots om onze elektrochemische, technische en praktische expertise in te zetten bij de ontwikkeling van deze standaarden. We behoorden tot de toonaangevende belanghebbenden in de industrie die betrokken waren bij de ontwikkeling en het onderhoud van ISO 22734. Wij hebben ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de binationale norm van de VS en Canada voor het ontwerp van waterstofelektrolysers, die in 2023 werd aangenomen.”

“Ohmium zet zich in om klanten over de hele wereld te helpen snel, gemakkelijk en kosteneffectief over te stappen op groene waterstof,” zegt Arne Ballantine, CEO van Ohmium. “Goedkeuring met CE-markering is een belangrijke mijlpaal voor kwaliteits- en veiligheidsborging, en stroomlijnt ook de wettelijke inspectie en installatie, waardoor het voor onze klanten nog gemakkelijker wordt om hun doelstellingen te bereiken.”

OVER OHMIUM

Ohmium ontwerpt, produceert en implementeert modulaire, schaalbare Proton Exchange Membrane (PEM) elektrolysers die kostenefficiënte productie van groene waterstof mogelijk maken. Het assortiment elektrochemische producten van het bedrijf helpt klanten hun duurzame energiedoelen te bereiken voor industriële, transport- en energieprojecten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in de Verenigde Staten, met productiefaciliteiten in India en activiteiten wereldwijd. Ohmium heeft een wereldwijde projectpijplijn voor groene waterstof van meer dan 2 GW verspreid over drie continenten. In 2023 haalde Ohmium $ 250 miljoen op in een Serie C-financieringsronde, geleid door TPG Rise Climate.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karina Alexanyan

Karina.alexanyan@ohmium.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr