17:36 uur 24-09-2024

Amogy vaart ‘s werelds eerste koolstofvrije zeeschip op ammoniak

Succesvolle demonstratie van Amogy’s eigen ammoniak-kraaktechnologie bereikt een monumentale stap naar een koolstofvrije maritieme industrie en stuwt het bedrijf naar commercialisering

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Amogy, een leverancier van volwassen, schaalbare en efficiënte ammoniak-naar-kracht oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat ‘s werelds eerste koolstofvrije, ammoniak-aangedreven zeeschip haar eerste reis met succes heeft voltooid. De NH 3 Kraken , een sleepboot die oorspronkelijk werd gebouwd in 1957 en gebruikmaakt van een Amogy’s ammoniak-naar-elektrisch systeem, voer op een zijrivier van de Hudson rivier, stroomopwaarts van New York City.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240919802869/nl/

The NH3 Kraken: Amogy's carbon-free, ammonia-powered tugboat. (Photo: Business Wire)

The NH3 Kraken: Amogy’s carbon-free, ammonia-powered tugboat. (Photo: Business Wire)

Deze demonstratie is een belangrijke stap om de wereldwijde koolstofuitstoot te verminderen en de maritieme industrie dichter bij de doelstelling van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) te brengen om tegen 2050 netto-nuluitstoot te realiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

amogy@famapr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr