18:37 uur 27-09-2024

Geoquip Marine benoemt Rune Olav Pedersen tot CEO

ST. GALLEN, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Geoquip Marine, een leverancier van geotechnische diensten aan de wereldwijde offshore energiesector en portefeuillebedrijf van Njord Partners, kondigt met genoegen aan dat het Rune Olav Pedersen tot CEO heeft benoemd, met ingang van 1 januari 2012.

Rune’s diepgaande sectorervaring sluit nauw aan bij de expertise van Geoquip. Hij werkte in de afgelopen 14 jaar bij PGS, de in Oslo genoteerde, volledig geïntegreerde onderneming voor mariene geofysica, en leidde als CEO de succesvolle turnaround en fusie met het Noorse TGS, een bedrijf voor offshore energiediensten. Eerder was hij partner in het olie- en energiebedrijf van Arntzen de Besche en momenteel is hij niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur van OKEA, de Noorse olieproducent, en Seacrest Petroleo Ltd, de Braziliaanse olie- en gasproducent.

Rune zal werkzaam zijn op het hoofdkantoor van Geoquip in Zwitserland en neemt het stokje over van scheidend CEO Richard Turner, die een functie dichter bij zijn familie in het Verenigd Koninkrijk heeft aanvaard. Richard zal het bedrijf blijven ondersteunen als senior adviseur in de aanloop naar Rune’s komst in januari.

Geoquip heeft de afgelopen jaren een belangrijke groei doorgemaakt en genereert momenteel een record jaaromzet van $ 125 miljoen. Het bedrijf blijft inspanningen leveren om haar huidige activa strategisch in te zetten en tegelijkertijd te investeren in nieuwe activa voor verdere groei, met een bijzondere focus op de bloeiende offshore windmarkt. De investeringen van Geoquip omvatten nieuwe geotechnische apparatuur, schepen, laboratoria op het land en talent. De onderneming breidt ook haar sector blootstelling uit naar nieuwe mogelijkheden in olie en gas, onderzeese bekabeling, koolstofafvang en -opslag (CCS) en wetenschappelijk onderzoek.

De raad van bestuur van Geoquip zal nauw samenwerken met Rune en zijn team om het ambitieuze uitbreidingsplan van het bedrijf te ondersteunen in een tijd van ongekende vraag naar de diensten van het bedrijf. De omzet van Geoquip zal de komende vijf jaar naar verwachting meer dan verdubbelen.

Rune Olav Pedersen, aankomend CEO bij Geoquip Marine, gaf het volgende commentaar: “Ik ben blij dat ik op zo’n spannend moment bij Geoquip kan komen. De succesvolle turnaround van het bedrijf onder Njord Partners heeft het bedrijf gepositioneerd als leider in de snel groeiende offshore windmarkt en heeft een sterke basis gelegd voor groei. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met de rest van het team om het succes van Geoquip in de komende jaren te stimuleren.”

Arvid Trolle, bestuurslid van Geoquip Marine en medeoprichter van Njord Partners, voegt hieraan toe: “Namens de raad van bestuur en het hele Geoquip team heet ik Rune van harte welkom bij Geoquip. We bedanken Richard voor de succesvolle wijze waarop hij de onderneming de afgelopen twee jaar heeft geleid en wensen hem het allerbeste voor zijn nieuwe activiteiten. Met het bedrijf in een sterke financiële positie en spannende groeimogelijkheden in het verschiet, zijn we goed gepositioneerd, om onder leiding van Rune, ons nu al sterke marktaandeel uit te breiden en onze gewaardeerde klanten wereldwijd te blijven bedienen.”

Over Geoquip Marine

Geoquip Marine is gespecialiseerd in geotechnisch onderzoek op zee en levert betrouwbare gegevens ter ondersteuning van verschillende markten, waaronder duurzame energie, civiele infrastructuur, olie en gas en wetenschappelijk onderzoek. Het bedrijf heeft een vloot van geavanceerde schepen en boorplatforms die zijn uitgerust voor uitdagende maritieme omgevingen. Geoquip Marine legt de nadruk op veiligheid, duurzaamheid en tijdige levering van gegevens, zodat projecten wereldwijd met succes kunnen worden uitgevoerd. Haar uitgebreide diensten omvatten gegevensinterpretatie, laboratoriumtests en onderzoeken op maat, van nearshore tot ultradiepe wateren.

Ga voor meer informatie naar https://www.geoquip-marine.com

Over Njord Partners

Njord Partners is een vermogensbeheerder voor speciale situaties en aanbieder van flexibele kapitaaloplossingen voor de lange termijn. Njord Partners is opgericht in 2013 en heeft kapitaal voor ruim € 1 miljard onder beheer. Het bedrijf investeert in Europese bedrijven in het middensegment van de markt die te maken hebben met complexe situaties en heeft als missie om superieure risicogewogen rendementen te leveren aan investeerders met behoud van kapitaal. Als kapitaalpartner biedt Njord Partners flexibele schuld- en aandelenoplossingen en faciliteert actief strategische en operationele verbeteringen binnen haar portfoliobedrijven om waarde te creëren.

Ga voor meer informatie naar https://njordpartners.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen:
via Camarco
Jennifer Renwick

Letaba Rimell

njord@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr